Όπως φαίνεται τα road trips είναι η νέα τάση διακοπών, που επέβαλε η πραγματικότητα του κορωνοϊού.

Καθώς προηγουμένως το lockdown μας είχε “καθηλώσει”, μια επίσκεψη στο συνεργείο είναι απαραίτητη, για να γίνει ο σωστός έλεγχος του αυτοκινήτου. Πόσο μάλλον που, όπως συνηθίζεται στις διακοπές, θα το “ταλαιπωρήσουμε” λιγάκι παραπάνω!

Σε αυτή την περίπτωση η Anytime μας προσφέρει την καλύτερη λύση για τη φροντίδα του αυτοκινήτου μας! Γιατί σε συνεργασία με τον autoduder, μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε το οικονομικότερο συνεργείο, να κλείσουμε online το ραντεβού μας και να έχουμε έκπτωση 20% στα ανταλλακτικά μας, μόνο με τον αριθμό του συμβολαίου μας.

Αυτοκινούμενα οχήματα

οδήγηση

Μία άλλη τάση του φετινού καλοκαιριού είναι τα αυτοκινούμενα οχήματα. Συνδυάζουν την οδήγηση, την ασφάλεια και τις ανέσεις του σπιτιού μας! Δε φαίνεται λοιπόν καθόλου τυχαίο που οι πωλήσεις αυτών των οχημάτων, σημειώνουν κάποια άνοδο στην Ευρώπη.

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει τα 30 εκατομμύρια των τουριστών που είχε το 2018, όμως αναμένεται (είτε με αυτοκινούμενα, είτε με άλλο μέσο), πως αρκετοί Ευρωπαίοι θα προτιμήσουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Οδηγούμε προσεκτικά και το καλοκαίρι

οδήγηση

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ, τα τροχαία ατυχήματα παρουσιάζουν αύξηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με τα ίδια στοιχεία, οι τουρίστες οδηγοί έχουν αυξημένη πιθανότητα εμπλοκής σε ατύχημα, περισσότερο από τους μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας. Οι λόγοι είναι πολλοί και μάλλον πρέπει να τους δούμε συνδυαστικά.

Για παράδειγμα (προ κορωνοϊού) ελληνικά νησιά, με μόλις μερικές εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους, πλημμύριζαν με τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Το οδικό δίκτυο των ελληνικών νησιών, συχνά κακοτράχαλο και με πολλές απότομες στροφές, θέλει αυξημένη προσοχή. Όπως προσοχή θέλουν και τα ιδιαίτερου τύπου οχήματα ATV, οι γνωστές “γουρούνες”, το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού.

οδήγηση

Είναι λογικό η προσοχή όλων να είναι εστιασμένη στον κορωνοϊό, όμως δεν πρέπει να αμελήσουμε και τον παράγοντα της οδικής ασφάλειας. Σημασία έχει να χαρούμε ασφαλείς την ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού, έστω και υπό διαφορετικές συνθήκες, σε σχέση με το παρελθόν.

*Για τη συγγραφή του κειμένου, χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου https://www.nrso.ntua.gr/geyannis/wp-content/uploads/geyannis-cp381.pdf