Ας ξεκινήσουμε με μία υπόθεση! Πως η δουλειά μας απέχει από το σπίτι μας γύρω στα 5 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 1 ώρα με τα πόδια. Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτήν τη διαδρομή 250 μέρες τον χρόνο, όσες περίπου είναι οι μέρες που θα χρειαστεί να πηγαίνουμε στην εργασίας μας;

Η πρώτη λύση είναι φυσικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε άλλωστε και τη νέα γραμμή του μετρό, που θα δώσει “ανάσα” σε πολλές περιοχές. Όμως, εξαιτίας της κατάστασης που ζούμε, είναι λογικό να είμαστε πιο διστακτικοί στη χρήση τους, σε σχέση με την προ Covid εποχή. Μία δεύτερη λύση είναι το περπάτημα και το ποδήλατο, ό,τι πρέπει δηλαδή για να χάσουμε και τα περιττά κιλά! Η τρίτη και φυσικά εύκολη λύση είναι το αυτοκίνητό μας. Αλλά αν βάλουμε κάτω το κόστος σε βενζίνη και την υπομονή, που πολύ συχνά θα χρειαστούμε μέχρι να βρούμε να παρκάρουμε, φαίνεται τελικά να μην είναι και η πιο συμφέρουσα επιλογή!

Μία άλλη λύση είναι να ανακαλύψουμε τα Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα, όπως είναι τα γνωστά σε όλους μας ηλεκτρικά πατίνια, που διευκολύνουν τις καθημερινές μας μετακινήσεις στην πόλη.

ΕΠΗΟ

Τα πλεονεκτήματα της μικροκινητικότητας

Τα οχήματα μικροκινητικότητας αποτελούν έναν ασφαλή τρόπο μετακίνησης στις πόλεις, για αποστάσεις μερικών χιλιομέτρων χωρίς να χρειαστεί να μπλέξουμε στην κίνηση, αλλά ούτε και να αγχωθούμε για το παρκάρισμα. Η χρήση ενός οχήματος ΕΠΗΟ είναι τουλάχιστον 5 φορές οικονομικότερη από αυτήν ενός αυτοκινήτου, για το οποίο πρέπει να “χρυσοπληρώσουμε” τα καύσιμα και τη συντήρηση! Μάλιστα, η χρήση των οχημάτων μικροκινητικότητας κάνει τη ζωή στις πόλεις πιο ανθρώπινη, συμβάλλοντας στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά: Ξεκινούν από την προστασία του περιβάλλοντος και φτάνουν μέχρι την οδική ασφάλεια. Επιπλέον, προσφέρουν στον χρήστη μία συναρπαστική και μοναδική εμπειρία μετακίνησης, κάτι που εξηγεί, γιατί πολλοί πλέον οδηγοί στον κόσμο δεν είναι πρόθυμοι να τα αποχωριστούν.

ΕΠΗΟ

Αν κι εσύ σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα ΕΠΗΟ και δεν είσαι ακόμα έτοιμος για την αγορά σου, στην Kineo μπορείς να τεστάρεις την επιλογή σου, ενοικιάζοντας το όχημα που σε εξυπηρετεί. Λίγες μέρες με ένα ηλεκτρικό πατίνι στον δρόμο, είναι αρκετές για να σε πείσουν! Μάλιστα η Kineo σε συνεργασία με την Anytime κάνει τις διαδρομές σου ακόμα πιο ασφαλείς, αφού μπορείς να νοικιάσεις το όχημά σου και ταυτόχρονα να το ασφαλίσεις για:

  • Αστική ευθύνη,
  • Ίδιες ζημιές
  • Ολική κλοπή από φυλασσόμενο χώρο
  • Οδική Βοήθεια (τηλέφωνο 1158)
  • Νομική προστασία
  • Προσωπικό ατύχημα
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών
  • Έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών
  • Έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης
  • Δωρεάν ιατρικές συμβουλές υγείας στη γραμμή 1010

Έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος τόσο για το όχημα που έχεις νοικιάσει, αλλά και για σένα που το οδηγείς. Το σκέφτεσαι ακόμα; Μπες τώρα στο site της Kineo και επίλεξε το όχημα που θα κάνει τις μετακινήσεις σου ευκολότερες!

*Για τη συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας “Supporting healthy urban transport and mobility in the context of COVID-19”

https://www.nrso.ntua.gr/who-europe-supporting-healthy-urban-mobility-in-the-pandemic-may-2021/