Οι superchargers της Tesla έφτασαν πλέον και στην Ελλάδα και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, φορτίζοντας το όχημά σου σε ελάχιστα λεπτά! Η Tesla έχει ήδη εγκαταστήσει τους πρώτους έξι πανίσχυρους φορτιστές στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο parking του Golden Hall στο Μαρούσι, ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να συνεχίσει την ανάπτυξη του δικτύου στην υπόλοιπη Ελλάδα προσθέτοντας επιπλέον σημεία. Μέσα στα σχέδια της εταιρείας είναι η εγκατάσταση ταχυφορτιστών στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στη Λαμία, όπως έχει ανακοινωθεί, ενώ είναι πολύ πιθανό να προστεθούν και επιπλέον σημεία.

superchargers Tesla

Τι είναι οι superchargers;

Όλοι γνωρίζουμε τα ηλεκτρικά οχήματα του Elon Musk που έφεραν την επανάσταση στον χώρο της αυτοκίνησης και άλλαξαν τα δεδομένα. Οι δεύτερης γενιάς superchargers της Tesla είναι οι ισχυρότεροι ταχυφορτιστές που διαθέτει η Ελλάδα μέχρι σήμερα και απευθύνονται αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες οχημάτων της συγκεκριμένης εταιρείας, τα οποία είναι τα Model S, Model X, Model 3 και το Model Y. Έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν ένα αυτοκίνητο μέχρι και με 150kW/h μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Ποια η διαδικασία και πόσο στοιχίζει;

superchargers Tesla

Ο ενδιαφερόμενος οδηγός ενημερώνεται από το application της Tesla για το πότε και αν είναι διάθεσιμοι οι φορτιστές, για να πάει το όχημά του. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτό ειδοποιεί εκ νέου τον ιδιοκτήτη του και αυτό ήταν!

Προς το παρόν μάλιστα δεν υπάρχει κάποια χρέωση! Σύμφωνα με την εταιρεία το κόστος φόρτισης θα ανέρχεται σε 0,35€ /kWh οπότε ένα όχημα με 50αρα μπαταρία, όπως το Model 3, γεμίζει μόλις με 17,5€ και έχει αυτονομία για 448 χιλιόμετρα! Αυτή θα είναι λοιπόν η τιμή, όταν θα αρχίσει να χρεώνεται. Εδώ βέβαια χρειάζεται να αναφέρουμε πως τα εξελιγμένα συστήματα των συγκεκριμένων οχημάτων και η υψηλή αυτονομία τους σπάνια χρειάζεται να φορτίζονται άνω του 80% για να συνεχίσουν ένα ταξίδι.

Τα σχέδια της εταιρείας

superchargers Tesla

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως πριν την ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών, η Tesla εγκαινίασε στη χώρα μας το πρώτο service στα Βαλκάνια, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί συνεργασία και με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την ανάπτυξη διάφορων συστημάτων και εφαρμογών γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Φαίνεται πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία απλή αγορά για την εταιρεία, οπότε σύντομα θα δούμε να ανακοινώνονται πολλά ακόμη!

Όλο και περισσότερο λοιπόν προχωράμε προς την ηλεκτρική εποχή! Στην ηλεκτρική εποχή όμως έχει περάσει και η Anytime, που ήδη ασφαλίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα εύκολα, γρήγορα και με πολύ προσιτά ασφάλιστρα, ενώ τώρα μπορεί να ασφαλίσει και το Tesla σου και πολύ συντομά και από το site μας.