Σίγουρα έχεις ακούσει για τη συγκεκριμένη κάλυψη και μπορεί ήδη να την έχεις επιλέξει στο συμβόλαιό σου. Μπορεί βέβαια και όχι… Γνωρίζεις όμως τι ακριβώς είναι η κάλυψη της Νομικής προστασίας και γιατί είναι πολύ σημαντική;

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο βασικά:

Τι είναι η Νομική προστασία;

Με τη Νομική προστασία, είναι δίπλα σου έμπειροι δικηγόροι, για να σε εκπροσωπήσουν σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα σχετικά με το όχημά σου.

Νομική προστασία

Τι περιλαμβάνει η κάλυψη της Νομικής προστασίας;

Πιο συγκεκριμένα, αναλαμβάνουμε εμείς τα δικαστικά έξοδα και τα έξοδα αμοιβής δικηγόρου, στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Αν σε περίπτωση ατυχήματος ο άλλος οδηγός δεν αποδέχεται την ευθύνη, που ενδέχεται να έχει, τότε η υπόθεση προχωράει, όπως λέμε, δικαστικά, προκειμένου να διεκδικήσεις αποζημίωση για υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες, χωρίς καμία δική σου επιβάρυνση.
  • Υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια, αν ο οδηγός του οχήματός σου εμπλακεί σε ατύχημα που προκαλέσει τραυματισμό τρίτων και βρεθεί να κατηγορείται.
  • Διαφορές από συμβάσεις, που αφορούν το όχημά σου. Για παράδειγμα, αν γίνει κάποια ζημιά στο όχημά σου σε κάποιο parking ή κακή επισκευή του σε συνεργείο. 

Μέχρι ποιο ποσό καλύπτει η Νομική προστασία;

Στην Anytime η κάλυψη της Νομικής προστασίας ισχύει και για την Ελλάδα, αλλά και για το εξωτερικό. Το όριο κάλυψης στην Ελλάδα είναι απεριόριστο, ενώ στις χώρες του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου είναι μέχρι €3.000 τον χρόνο.

Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις και τον δικό σου δικηγόρο, αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωση της Εταιρίας.

Πόσο κοστίζει;

Το ποσό για να προσθέσεις τη νομική προστασία είναι πολύ μικρό, αν και είναι μία από τις σημαντικότερες καλύψεις. Υπολόγισε περίπου μόνο 1 με 2 ευρώ το μήνα. Για αυτό και χρειάζεται να την έχεις στο συμβόλαιό σου, γιατί με ένα πολύ μικρό ποσό θα γλιτώσεις πάρα πολλά έξοδα, σε περίπτωση που χρειαστεί μια υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Για αυτό μην αργείς, μπες τώρα στην Anytime και διάλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει!