Πόσοι μύθοι αλήθεια κυκλοφορούν γύρω σου; Μέχρι και για την οδήγηση και το αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλές απόψεις, θεωρίες, διαδόσεις που άλλες ισχύουν κι άλλες όχι…

Πάμε να δούμε όμως κάποιους αρκετά διαδεδομένους μύθους γύρω από την οδήγηση και το αυτοκίνητο!

1. Οι άνδρες οδηγούν καλύτερα από τις γυναίκες

Season 6 Netflix GIF by Gilmore Girls

Aς ξεκινήσουμε με τον πιο γνωστό μύθο που έχει επικρατήσει γύρω από την οδήγηση, ότι δηλαδή οι άνδρες είναι καλύτεροι οδηγοί από τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού ο σωστός και υπεύθυνος τρόπος οδήγησης, δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με τον χαρακτήρα και τις οδηγικές ικανότητες. Άλλωστε τα στατιστικά στοιχεία των ερευνών δεν αποδεικνύουν ότι οι άντρες οδηγούν καλύτερα από τις γυναίκες.

2.Το αμάξι σου δουλεύει μια χαρά και χωρίς αλλαγή λαδιών

μύθοι

Μερικοί οδηγοί λανθασμένα υποστηρίζουν ότι ο κινητήρας του αυτοκινήτου τους λειτουργεί πολύ καλά και χωρίς αλλαγή λαδιών, αλλά εσύ μην τους πιστεύεις. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να αντέξει αρκετά χιλιόμετρα χωρίς την απαραίτητη αλλαγή λαδιών και μόνο με λίγο συμπλήρωμα ανά διαστήματα, όμως σε αυτήν την περίπτωση ο κινητήρας θα χαλάσει. Το παλιό λάδι δε διατηρεί τις ίδιες λιπαντικές ικανότητες και υπάρχουν πιθανότητες να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του κινητήρα σου.

3.Ο καθαρισμός του αυτοκινήτου σου με ένα κοινό απορρυπαντικό είναι καλή ιδέα

μύθοι

Μάλλον δεν είναι και τόσο. Το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου με ένα κοινό απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων χαλάει το κέρωμά του. Για αυτό χρειάζεται να χρησιμοποιείς ειδικά υγρά καθαριστικά αυτοκινήτου.

4.Τα παλιά αυτοκίνητα είναι πιο ανθεκτικά

μύθοι

Κι όμως υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι τα παλιότερα αυτοκίνητα είναι πιο γερά κι ανθεκτικά κι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής συγκριτικά με τα πιο καινούρια. Αλήθεια, πώς να δημιουργήθηκε αυτός ο μύθος; Ίσως γιατί στην Ελλάδα κρατάμε το αυτοκίνητό μας όσο αντέξει, ίσως γιατί τα πιο σύγχρονα μοντέλα είναι πιο πολύπλοκα και απαιτούν την ανάλογη συντήρηση. Κάτι τέτοιο πάντως σίγουρα δεν ισχύει. 

5. Tο κόκκινο χρώμα αυξάνει τα ασφάλιστρα

μύθοι

Έχεις λογικά ακούσει κι εσύ από κάποιους ότι το κόκκινο χρώμα αυτοκινήτου αυξάνει την τιμή των ασφαλίστρων. Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η φήμη; Από κάποιες αβάσιμες έρευνες που ανέφεραν ότι είναι πιο πιθανό όσοι οδηγούν κόκκινο αυτοκίνητο να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, επομένως και η τιμή της ασφάλισής του ανεβαίνει.

Κάτι τέτοιο φυσικά στην Anytime όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά όποιο κι αν είναι το χρώμα του αυτοκινήτου σου, μπορείς να κάνεις την καλύτερη επιλογή για την ασφάλεια του όχηματός σου. Επιλέγεις τις καλύψεις που θέλεις σε πολύ προσιτή τιμή και απολαμβάνεις μοναδικές υπηρεσίες και εκπτώσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου.