Το καλοκαίρι έχει σχεδόν έρθει και το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα. Πολλοί από εμάς έχουμε ήδη πάει σε παραλίες και έχουμε κάνει τις πρώτες μας βουτιές, απολαμβάνοντας το μπάνιο στη θάλασσα. Και οι υπόλοιποι περιμένουμε πώς και πώς να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα, ειδικά μετά την περίοδο της καραντίνας. Αναρωτιόμαστε όμως, πώς θα κάνουμε φέτος μπάνιο στη θάλασσα με ασφάλεια, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ας δούμε μερικά χρήσιμα tips υγιεινής για πριν και μετά την παραλία.

Προμηθευόμαστε κατάλληλα

Έχουμε συνηθίσει όλο αυτό το διάστημα να κυκλοφορούμε με μάσκα, γάντια, αντισηπτικό και μαντηλάκια χεριών. Στην παραλία δε χρειάζεται να φοράμε μάσκα και γάντια, αφού είμαστε σε εξωτερικό χώρο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας και να χρησιμοποιούμε συχνά αντισηπτικό. Αν πάμε σε οργανωμένες παραλίες, χρησιμοποιούμε μόνο τις δικές μας πετσέτες και καλό είναι να έχουμε και μία δεύτερη πετσέτα και μαγιό μαζί μας. Μετά το μπάνιο στη θάλασσα απολυμαίνουμε πολύ καλά τα χέρια μας κι όταν επιστρέψουμε σπίτι πλένουμε το μαγιό, τα ρούχα, την πετσέτα μας και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσαμε στην παραλία. Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο φαίνεται.

Αποφεύγουμε το συνωστισμό

Μπάνιο

Είτε πάμε σε μη οργανωμένες παραλίες, είτε σε οργανωμένες, που επίσημα πια ανοίγουν σήμερα από τις 8 π.μ., αποφεύγουμε να είμαστε πολύ κοντά σε κόσμο. Αν είμαστε πρωινοί τύποι, μπορούμε να πάμε νωρίς το πρωί, ώστε και να μην υπάρχει συγχρωτισμός και να απολαύσουμε καλύτερα το μπάνιο μας στη θάλασσα ή ακόμη καλύτερα να προτιμήσουμε παραλίες που δε μαζεύουν τόσο κόσμο.

Τηρούμε τις αποστάσεις

Μπάνιο

Ο βασικός λόγος μετάδοσης του Covid 19 είναι τα σταγονίδια από το βήχα ή το φτέρνισμα. Για αυτό τηρούμε την απόσταση του 1,5 μέτρου από τους γύρω μας τόσο στην παραλία, όσο και μέσα στη θάλασσα. Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε συνηθίσει πια, κι έτσι προστατεύουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας.

Δεν ξαπλώνουμε στην άμμο

Μπάνιο

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ούτως ή άλλως δεν ξαπλώνουν στην άμμο, τι γίνεται όμως με τα παιδιά που συνηθίζουν να παίζουν και να κυλιούνται στην άμμο; Ευτυχώς ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν αφήνουν τον κορωνοϊό να επιβιώσει στην άμμο. Χρειάζεται όμως να είμαστε προσεκτικοί και εξηγούμε στα παιδιά ότι μπορούν να παίξουν με τα παιχνίδια τους πάνω σε μία ψάθα ή προμηθευόμαστε καρέκλες και δικές μας ξαπλώστρες, αν δεν πάμε σε οργανωμένη παραλία. Άλλωστε τα παιδιά, ακόμα κι αυτά που είναι μικρά σε ηλικία, δείχνουν σαν να καταλαβαίνουν όλο αυτό που συμβαίνει και τις περισσότερες φορές συνεργάζονται πολύ καλά μαζί μας.

Αξέχαστο ελληνικό καλοκαίρι με μέτρα προστασίας

Μπάνιο

Είμαστε από τους τυχερούς που ζούμε στην Ελλάδα και μπορούμε να απολαμβάνουμε για πολλούς μήνες τον ήλιο και τη θάλασσα. Επειδή όμως το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό και ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει, τηρούμε τα μέτρα προστασίας, όπου κι αν βρισκόμαστε, για να απολαύσουμε τα μπάνια μας στη θάλασσα και να κάνουμε αργότερα ευχάριστα τις διακοπές μας.