Θέλεις να ανανεώσεις τον χώρο σου με έξυπνους και φυσικά οικονομικούς τρόπους; Έχεις κουραστεί να μαζεύεις και να αποθηκεύεις συνεχώς πράγματα που δε χρησιμοποιείς; Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις κι εσύ το Upcycling, μία νέα, δημιουργική τάση που ξαναδίνει ζωή σε αντικείμενα που δε χρησιμοποιούνται, ενώ ταυτόχρονα σε κάνει πιο δημιουργικό κι επινοητικό και σε βοηθάει να προστατεύεις το περιβάλλον;

Τι είναι το Upcycling;

Η ιδέα του Upcycling είναι να βρούμε έναν τρόπο, ώστε παλιά ή άχρηστα αντικείμενα να αποκτήσουν μία διαφορετική λειτουργία και να γίνουν ξανά χρήσιμα, δίνοντας νέα πνοή στον χώρο μας και επεκτείνοντας τον χρόνο ζωής τους.

Ορίστε μερικές ιδέες για το σπίτι σου, αν σκέφτεσαι να βάλεις κι εσύ το Upcycling στη ζωή σου.

Μαξιλαροθήκες από παλιά υφάσματα

Αν έχεις παλιά πολύχρωμα ή φλοράρ ρούχα που δε φοράς πια και τα χέρια σου πιάνουν, μπορείς να φτιάξεις μαξιλαροθήκες για τα μαξιλάρια του καναπέ σου ή του παιδικού δωματίου, χωρίς να ανησυχείς αν θα λερωθούν από τα παιδάκια σου, αφού θα τα έχεις φτιάξει με απλό και οικονομικό τρόπο.

Διακόσμηση με παλέτες

Τα έπιπλα από παλέτες, έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Μπορείς να τις αναζητήσεις στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου ή σε μεγάλα καταστήματα και να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα τραπεζάκι ή να προχωρήσεις σε κατασκευές, αν πιάνουν τα χέρια σου και να φτιάξεις ένα μοντέρνο παγκάκι. Θέληση και όρεξη να έχεις και το YouTube θα σου δείξει τον τρόπο.

Γλάστρες από γυάλινα βαζάκια ή κονσέρβες

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιά γυάλινα βαζάκια ή κονσέρβες και να φτιάξεις γλαστράκια με φυτά για τη διακόσμηση του μπαλκονιού σου ή όμορφες μολυβοθήκες για το γραφείο σου.

Παλιές φωτογραφίες

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν παλιές φωτογραφίες από όταν τα παιδάκια σου ήταν μωρά, από την πρώτη μέρα στο σχολείο, από καλοκαιρινές διακοπές ή γενέθλια. Χρησιμοποίησε παλιές κορνίζες και φτιάξε μία πολύ όμορφη σύνθεση στον τοίχο του χωλ σου ή πάνω από το τζάκι.

Ο μαγικός κόσμος της βιωσιμότητας βρίσκει τη θέση του και στο σπίτι μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον και όσα είναι σημαντικά για εμάς, δίνοντας ζωή σε παλιά αντικείμενα που δε χρησιμοποιούνται πια. Και για να ζούμε ακόμα πιο άνετα κι ευχάριστα στο σπίτι μας, επιλέγουμε να κάνουμε ασφάλεια κατοικίας στην Anytime,  που μας προσφέρει 15% έκπτωση μέχρι και 20/6, για να προστατεύουμε τον χώρο μας και τα αγαπημένα μας αντικείμενα από φυσικές καταστροφές ή απρόοπτες καθημερινές ζημιές.