Τα microcars έχουν κατακλείσει τις πόλεις μας γιατί είναι οικονομικά, φιλικά στο περιβάλλον, χωρούν παντού λύνοντας τα χέρια στους οδηγούς με μοναδικό style!

Με τους δρόμους σχεδόν πάντα γεμάτους, οι οδηγοί αναζητούν νέες λύσεις για να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους τους, δίχως ταλαιπωρία αλλά και περιττά έξοδα στα καύσιμα.

Αυτή η ανάγκη στρέφει το καταναλωτικό κοινό στην κατηγορία των microcars και εμείς κάνουμε review σε 5 νέα μοντέλα:

Citroen My Ami Buggy

Το Ami της Citroen κέρδισε αρκετές καρδιές και έφτασε η ώρα για μία σκληρή «αναβάθμιση». Η νέα έκδοσή του παραμένει ηλεκτρική, έχει 8 ίππους, είναι σκούρα χακί με μαύρη οροφή με μουσαμά, έχει μπρονζέ 14άριδες τροχούς και οι πόρτες έχουν μετατραπεί σε μπάρες. Απευθύνεται ξεκάθαρα στους λάτρεις της περιπέτειας και του extreme look.

Microlino

Έχει σχεδιαστεί στην Ελβετία για χρήση στο κέντρο των πολύβουων πόλεων και εντάσσεται στα ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα. Παρά το μικρό του μέγεθος, βγάζει 230 km με μέγιστη ταχύτητα τα 90 km/h, ξεχωρίζει για την ασφάλεια και πλέον έχει έρθει και στην Ελλάδα!

Opel Rocks-e

Το γερμανικό διθέσιο αντίπαλο δέος του Ami. Αντίστοιχα, μπορεί να οδηγηθεί από τα 16 έτη με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, καθώς είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα 8 ίππων και τελική ταχύτητα τα 45 km/h. Δυνατό χαρτί του η συνδεσιμότητα με τα smartphones και το infotainment σύστημα!

Silence S04

Μία Ισπανική πρόταση για ένα μικρό ηλεκτρικό διθέσιο όχημα πόλης. Κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί, έχει μήκος μόλις 2,33 μέτρα, κινείται με έναν κινητήρα 19 ίππων, παρέχει αυτονομία 149 km και έναν αποθηκευτικό χώρο 313 λίτρων.

Zhidou D2

Η Κίνα έχει μπει και αυτή δυναμικά στον χώρο της αυτοκίνησης. Το εν λόγω microcar στοχεύει στο να μην εξυπηρετεί μόνο, αλλά να βγάζει και επιδόσεις. Με αποθηκευτικό χώρο 300 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα 27 ή 41 ίππων, μπορεί να αγγίξει τα 85 km/h και να προσφέρει 170 km αυτονομία. Σημαντικό είναι η χαμηλή τιμή του και το γεγονός πως φορτίζει μέσα σε 5-6 ώρες με σε μία οικιακή πρίζα.

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω και αν σε κέρδισε, το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί προστασία. Η ασφάλεια αυτοκινήτου της Anytime σου παρέχει πλήθος καλύψεων εξαιρετικά χρήσιμες και προσαρμοσμένες στο απαιτητικό περιβάλλον των πόλεων, αλλά και πολλά επιπλέον προνόμια σε μοναδικά ανταγωνιστικές τιμές!