Υπάρχει μία εβδομάδα του χρόνου, που είναι αφιερωμένη σε κάτι πολύτιμο για όλους μας και δεν είναι άλλο από την οδική ασφάλεια. Σε έναν κοινό στόχο, σε ένα κοινό στοίχημα, σε ένα πάντα επίκαιρο θέμα, που δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη του και που όλοι μαζί αν προσπαθήσουμε μπορούμε να καταφέρουμε να μειώσουμε τα ατυχήματα στους δρόμους και να κυκλοφορούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτός είναι και ο στόχος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, που καθιερώθηκε το 2012, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ. Φέτος διεξάγεται από τις 15 έως τις 21 Μαΐου, με θέμα τις βιώσιμες μεταφορές και την ανάγκη στροφής στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη χρήση των συγκοινωνιών.

οδική ασφάλεια

Είναι στο χέρι μας να κλείσουμε τον δρόμο στα τροχαία ατυχήματα

Όποιος κινείται καθημερινά στους δρόμους, είναι εύκολο να διαπιστώσει πως έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσουμε, για να μπορούμε να μιλάμε για οδική ασφάλεια. Πρόκειται άλλωστε για μία σύνθετη έννοια που πολλοί παράγοντες την επηρεάζουν.

Αρχικά είναι θέμα υποδομών και βελτίωσης του οδικού δικτύου. Να αποκατασταθούν οι ζημιές στους δρόμους, να υπάρχει σωστή σήμανση και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεγάλων και σύγχρονων αυτοκινητόδρομων στη χώρα μας, εξασφαλίζοντας σε σημαντικό βαθμό ασφαλείς μετακινήσεις. Έχει να κάνει όμως και με τον στόλο των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Την ηλικία, την τεχνολογία, την κατάστασή τους.

οδική ασφάλεια

Προσπάθεια από όλους μας

Όμως πέρα από τις υποδομές, την τεχνολογία και την κατάσταση των οχημάτων, πολύ σημαντική παράμετρος της οδικής ασφάλειας είναι ο άνθρωπος, ο οδηγός. Τουλάχιστον όσο έχει ακόμα αυτός τον έλεγχο και την ευθύνη. Η οδήγηση είναι μία πράξη υπευθυνότητας, απέναντι στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Μια πράξη υπευθυνότητας απέναντι στα παιδικά μάτια που κάθονται στο πίσω κάθισμα και παρατηρούν και μιμούνται τη συμπεριφορά μας.

Τα στατιστικά θα ήταν σίγουρα διαφορετικά αν φορούσαμε ζώνη και κράνος, αν δε διασχίζαμε ανάποδα τον δρόμο, αν αποφεύγαμε να οδηγούμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, αν αποφεύγαμε την υπερβολική ταχύτητα και σταματούσαμε στο κόκκινο. Η παραγωγή κουλτούρας και η εκπαίδευση σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια είναι ένας πολύ βασικός τρόπος μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων σε βάθος χρόνου και με μόνιμα αποτελέσματα.

οδική ασφάλεια

Ένας κόσμος με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη ασφάλιση

Στην Anytime θέλουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στη μετάδοση του μηνύματος για περισσότερη οδική ασφάλεια και βελτίωση της οδηγικής μας συμπεριφοράς. Θέλουμε έναν κόσμο με δρόμους χωρίς ατυχήματα και επιβράβευση των προσεκτικών οδηγών, που θα μας εξασφαλίζει καλύτερη ζωή κάθε στιγμή.

Για αυτό και υιοθετούμε τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της μετακίνησης, προσφέροντας λύσεις που ξεπερνούν τα παραδοσιακά όρια ασφάλισης κι εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη βελτίωση της συμπεριφοράς κατά την οδήγηση. Με το πρόγραμμα Smart Drive επιβραβεύουμε την υπεύθυνη και προσεκτική οδήγηση, δίνοντας κίνητρα κυρίως στους νέους οδηγούς να οδηγούν πιο προσεκτικά. Με το Short Drive, ενθαρρύνουμε τη μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου, αντισταθμίζοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Ταυτόχρονα παρέχουμε επιλογές ασφάλισης για ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα με στόχο τη μεγαλύτερη ασφάλεια στον δρόμο κι ακολουθούμε το πνεύμα της σύγχρονης εποχής για βιώσιμους και ποιοτικότερους τρόπους μετακίνησης, υποστηρίζοντας την ηλεκτροκίνηση με στόχο την αγάπη και το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, φροντίζουμε οι μετακινήσεις στον δρόμο να γίνονται με πιο ασφαλή τρόπο μέσω της υπηρεσίας Meteo ROADS, που αναπτύξαμε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία μάς δείχνει τις καιρικές συνθήκες που προβλέπονται σε όλο το ελληνικό οδικό δίκτυο, για να κινούμαστε με άνεση και ασφάλεια, αποφεύγοντας τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, παρέχουμε αξιόπιστες λύσεις σχετικά με τη φροντίδα του οχήματός μας, που εξασφαλίζουν ασφαλέστερες μετακινήσεις. Λύσεις για επιτόπου αλλαγή μπαταρίας κι ελαστικών, για οικονομικότερο service και τεχνικό έλεγχο του οχήματος, αλλά και έκπτωση στην αγορά αυτοκινήτου.

Γιατί για εμάς ασφάλεια δε σημαίνει μόνο ετοιμότητα απέναντι στο αναπάντεχο, αλλά να βρίσκουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλο και περισσότερων ανθρώπων και διευκολύνουν τις μετακινήσεις μας.