Ζούμε στον συναρπαστικό κόσμο της αυτοκίνησης. Το προσωπικό μας όχημα μάς μεταφέρει παντού, μας κάνει ανεξάρτητους και συμβάλλει στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών. Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά. Δεν περνάει ούτε μία μέρα χωρίς κάποιο ατύχημα στον δρόμο. Κι ενώ η χώρα μας την τελευταία δεκαετία έχει παρουσιάσει μία σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με ό,τι ίσχυε παλιότερα, η ανάγκη για την εξάλειψη των οδικών ατυχημάτων συνεχίζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και να αποτελεί προτεραιότητα της πολιτείας και της κοινωνίας μας.

Κάποιοι βασικοί παράγοντες που μπορούν να εξασφαλίσουν σε σημαντικό βαθμό ασφαλέστερες μετακινήσεις είναι η περαιτέρω επέκταση των μεγάλων οδικών έργων και των αυτοκινητόδρομων στη χώρα μας και η αντικατάσταση των παλιών οχημάτων με σύγχρονα αυτοκίνητα, που διαθέτουν νέες τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, δημιουργώντας ένα σημαντικό «δίχτυ ασφάλειας».

ασφάλεια

Ο ανθρώπινος παράγοντας και η κυκλοφοριακή αγωγή

Όμως εκτός από την τεχνολογία και τις υποδομές, μία πολύ σημαντική παράμετρος της οδικής ασφάλειας, είναι ο άνθρωπος, ο οδηγός. Για αυτό και χρειάζεται να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας, διαμορφώνοντας ανάλογα τη συμπεριφορά μας στον δρόμο. Γιατί τα παιδιά και οι νέοι είναι το μέλλον και η ελπίδα μας και δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο από πλήρη ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας, είτε κυκλοφορούν με αυτοκίνητο ή οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο, είτε κυκλοφορούν ως πεζοί.

Και τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουν οι νέοι σωστή οδηγική συμπεριφορά, εκτός από τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία; Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι παράδειγμα, ώστε να τους εκπαιδεύσουμε σωστά! Να τηρούμε τον ΚΟΚ, να φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας ή κράνος, να ακολουθούμε τα όρια ταχύτητας, να μη μιλάμε στο κινητό μας την ώρα της οδήγησης και να αποφεύγουμε να οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ.

ασφάλεια

Smart Drive από την Anytime: οδηγούμε προσεκτικά & κερδίζουμε περισσότερα

Στην Anytime θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στη μετάδοση του μηνύματος για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια στις μετακινήσεις μας. Θέλουμε έναν κόσμο με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη ασφάλιση. Έναν κόσμο με δρόμους χωρίς ατυχήματα, για αυτό και μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος Smart Drive, επιβραβεύουμε την υπεύθυνη και σωστή οδήγηση, δίνοντας κίνητρα σε όλους τους οδηγούς να οδηγούν πιο προσεκτικά.

Το Smart Drive λειτουργεί μέσω του Smart Drive app που κατεβάζουμε στο κινητό μας και αξιολογεί την οδήγησή μας, με βάση τη διατήρηση του ορίου ταχύτητας, την αποφυγή χρήσης κινητού, το προοδευτικό φρενάρισμα και την ομαλή επιτάχυνση. Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να βλέπουμε το γενικό μας σκορ, την επίδοσή μας ανά μέρα, εβδομάδα, μήνα, και συνολικά, αλλά και χρήσιμα tips σχετικά με τον τρόπο που οδηγούμε και τα σημεία που θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα.

Έτσι, ανάλογα με το σκορ μας έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε έως και 20% έκπτωση στην ανανέωση του συμβολαίου μας, αλλά και συμμετοχή σε διαγωνισμούς και challenges με σημαντικά δώρα κι έπαθλα. Κι επειδή, όπως είπαμε οι νέοι είναι το μέλλον μας και θέλουμε να εστιάσουμε στην εκπαίδευσή τους, όσοι είναι από 18-35 ετών, εξασφαλίζουν 10% έκπτωση τη στιγμή που αποκτούν το Smart Drive.

ασφάλεια

Το Smart Drive συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων

Με βάση μία έρευνα που κάναμε πρόσφατα, περίπου 3.500 ασφαλισμένοι μας έχουν επιλέξει το Smart Drive, από τους οποίους το 38% είναι 31-35 ετών, το 26% είναι 26-30 ετών και το 10% είναι 18-25 ετών. Η νέα γενιά λοιπόν φαίνεται ότι προτιμάει λύσεις βασισμένες στην τεχνολογία που προάγουν με κάθε τρόπο την οδική ασφάλεια, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα δικαιότερα ασφάλιστρα. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το πρόγραμμα που επιλέγουν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους, σε ποσοστό 73%, είναι το Premium, η μικτή ασφάλιση, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένοι οδηγοί δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στην ασφάλειά τους. Για αυτό κι επιλέγουν ένα πλήρες πρόγραμμα!

Μάλιστα το 50% από τους οδηγούς που επιλέγουν το Smart Drive κυκλοφορούν στην Αθήνα, σε μία πόλη με αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση και κατ΄ επέκταση περισσότερα ατυχήματα, στον πλέον επιβαρυμένο άξονα του λεκανοπεδίου από την ευρεία χρήση των αυτοκινήτων. Η επιλογή όμως του Smart Drive από τους οδηγούς αυτών των οχημάτων, τους καθιστά αυτόματα καλύτερα εκπαιδευμένους να οδηγούν σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, βελτιώνοντας παράλληλα την οδήγησή τους και συμβάλλοντας αντίστοιχα στη μείωση των ατυχημάτων.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το Smart Drive και ξεκινήστε να κερδίζετε κάθε στιγμή περισσότερα.