Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα κι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις αρκετά συχνά τη συγκεκριμένη περίοδο αν οδηγείς, είναι το θόλωμα του παρμπρίζ.

Η διαφορά της θερμοκρασίας μέσα κι έξω από την καμπίνα του αυτοκινήτου σου, αλλά και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας δημιουργούν αυτό το φαινόμενο, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι σχεδόν αδύνατη πολλές φορές.

παρμπρίζ

Πώς λύνεται το πρόβλημα;

Την πιο γρήγορη κι αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα δίνει ο αέρας που προέρχεται από το σύστημα του κλιματισμού.

Ενεργοποιώντας το air condition του αυτοκινήτου σου, μειώνεται το επίπεδο της υγρασίας στο εσωτερικό του. Το ερώτημα όμως είναι αν ο ζεστός ή ο κρύος αέρας βοηθάει πιο γρήγορα να ξεθολώσει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου. Κι εδώ υπάρχουν 2 διαφορετικές απόψεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο ψυχρός αέρας είναι πιο αποτελεσματικός, γιατί εξισορροπεί τη θερμοκρασία στην εξωτερική πλευρά του παρμπρίζ με την εσωτερική και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ο θερμός αέρας έχει την ιδιότητα να μειώνει πιο γρήγορα την υγρασία και να ξεθολώνει το παρμπρίζ.

Κι όντως από ότι αποδεικνύεται ο θερμός αέρας είναι αποτελεσματικότερος στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμα και στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες με χιόνι ή με πάγο.

παρμπρίζ

Μερικά χρήσιμα tips

Για να αποφύγεις λίγο το θόλωμα στο παρμπρίζ, μπορείς σε τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζεις το εσωτερικό μέρος του παρμπρίζ και των παραθύρων, γιατί όταν δεν είναι καθαρά το συγκεκριμένο φαινόμενο εμφανίζεται πιο εύκολα. Επιπλέον, φρόντισε ο εξαερισμός του αυτοκινήτου σου να λειτουργεί σωστά, να είναι δηλαδή σε καλή κατάσταση το φίλτρο αέρα και να μην είναι βουλωμένες οι εισαγωγές εξαερισμού.

Και τώρα που έμαθες τι ισχύει για το παρμπρίζ του αυτοκίνητου σου,  μην ξεχάσεις να φροντίσεις και για την ασφάλειά του! Μπες στο anytime.gr, επίλεξε τις καλύψεις που χρειάζεσαι και εξασφάλισε πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες που διευκολύνουν τις μετακινήσεις και την καθημερινότητά σου.