Στην Ελλάδα ο καιρός είναι λίγο σαν τη διάθεσή μας και αλλάζει ανά πάσα στιγμή! Πότε κάνει ζέστη, πότε κρύο, πότε έχει ήλιο, πότε ξαφνικά βρέχει… Κι αν υποθέσουμε ότι κάποια μέρα ο καιρός δεν είναι τόσο καλός και πιάνει βροχή, πώς μπορείς να μετακινηθείς με ασφάλεια με το ηλεκτρικό σου πατίνι ή ποδήλατο;

Αρχικά φρόντισε να παραμείνεις όσο γίνεται στεγνός/η. Μπορείς για παράδειγμα να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα ελαφρύ, καλό αδιάβροχο που θα φανεί πραγματικά σωτήριο, όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ψιχάλες.

Έπειτα, οδήγησε με περισσότερη προσοχή! Επειδή οι βρεγμένοι δρόμοι έχουν μεγαλύτερη ολισθηρότητα και είναι πιο επικίνδυνοι, προσπάθησε να οδηγείς πιο προσεκτικά και συντηρητικά. Οπότε μείωσε ταχύτητα, πίεζε πιο ήπια το γκάζι και το φρένο και απόφυγε να επιταχύνεις ή να επιβραδύνεις μέσα στη στροφή. Επίσης, φρόντισε να κινείσαι στο κέντρο της λωρίδας, για να αποφύγεις όσο γίνεται τα λιμνάζοντα νερά.

Κι αν αναρωτιέσαι αν το αγαπημένο σου όχημα μικροκινητικότητας είναι αδιάβροχο κι αν αντέχει τη βροχή, η απάντηση είναι ότι τα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα αντέχουν στο νερό, επομένως μπορούν να οδηγηθούν και σε βροχή, προφανώς βέβαια όχι σε συνθήκες καταιγίδας ή κατακλυσμού, στις οποίες καλά-καλά αποφεύγουμε να παίρνουμε ακόμα και το αυτοκίνητό μας!

Όμως, πριν πάρεις για παράδειγμα το ηλεκτρικό σου πατίνι στη βροχή, κάνε έναν έλεγχο στην αδιαβροχοποίησηστεγανότητά του. Κι αν αυτά μοιάζουν… κινέζικα, είναι πολύ πιο απλό από ότι ακούγεται: τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν το IP rating, το οποίο αποτελείται από δύο αριθμούς, ο ένας για τη στεγανότητά του απέναντι στη σκόνη και ο άλλος απέναντι στο νερό.

Είτε με ήλιο, είτε (όπως είδαμε) και με βροχή, τα οχήματα μικροκινητικότητας έχουν πλέον φανατικούς χρήστες και στη χώρα μας, καθώς προσφέρουν μία άνετη και ευχάριστη μετακίνηση. Μπορούμε, λοιπόν, να προνοήσουμε και να κυκλοφορούμε με περισσότερη ασφάλεια στον δρόμο, επιλέγοντας την πρωτοποριακή ασφάλιση ηλεκτρικών οχημάτων της Anytime, που προστατεύει και το αγαπημένο μας μέσο και εμάς τους ίδιους!

*Για τη συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την έρευνα του Βασίλη Μαραγκουδάκη “Προτιμήσεις των Αθηναίων απέναντι στα ηλεκτροκίνητα πατίνια”, με επιβλέποντα τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιώργο Γιαννή, για το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ.

https://www.nrso.ntua.gr/geyannis/wp-content/uploads/maragkoudakis-ad102c.pdf