Όσο καιρό #ΜένουμεΣπίτι αξιοποιούμε όσο πιο δημιουργικά μπορούμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Κι η αλήθεια είναι ότι έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από πριν. Είναι λοιπόν η κατάλληλη ευκαιρία να μάθουμε κάτι καινούριο και ν΄αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας, αφού πάρα πολλές σελίδες στο διαδίκτυο μας προσφέρουν δωρεάν online μαθήματα για όλη αυτή την περίοδο.

Σου ετοιμάσαμε παρακάτω μία λίστα με κάποιες κατηγορίες για δωρεάν online μαθήματα, που μπορεί να σ΄ ενδιαφέρουν. 

Διάφορες κατηγορίες

Τι θα έλεγες να διευρύνεις τις γνώσεις σου σε όποιον τομέα σ΄ ενδιαφέρει περισσότερο, κάνοντας δωρεάν online μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου; Για παράδειγμα το Coursera και το edx παρέχουν online μαθήματα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου με ποικίλα θέματα, όπως την Πληροφορική, τα Μαθηματικά, τη Φυσική, το Marketing, την Υγεία, την Ψυχολογία, αλλά και διάφορες άλλες κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Μπορείς ακόμα με κάποιο μικρό αντίτιμο να αποκτήσεις πιστοποίηση για τα μαθήματα που παρακολούθησες.

Αν πάλι ανήκεις στους επαγγελματίες του τουρισμού, μπορείς να παρακολουθήσεις από το σπίτι σου το Grow Greek Tourism Online, που διαθέτει δωρεάν διαδραστική εκπαίδευση με την υποστήριξη της Google .

Τέχνες

Αν σου αρέσει ο χορός, μπορείς να μπεις στο learntodance ή στο  skillshare ή να μπεις στο You Tube και να μάθεις μέσα από απλά videos να χορεύεις, όποιο είδος χορού σου αρέσει περισσότερο. Αν πάλι προτιμάς τη ζωγραφική, μπορείς να μπεις στο Drawspace  και να κάνεις μαθήματα σχεδίου ή ζωγραφικής. Tι θα έλεγες ακόμα να μάθεις να παίζεις κιθάρα στο JustinGuitar.com ή να κάνεις μαθήματα φωτογραφίας στο Udemy.

Ξένες γλώσσες

Escuela de Pie Stand up GIF

Είναι η καλύτερη ευκαιρία να μάθεις να μιλάς μια ξένη γλώσσα από το μηδέν ή να ξαναθυμηθείς κάποια λίγο ξεχασμένη. Στο Livemocha κάνεις εγγραφή, δηλώνεις τη μητρική σου γλώσσα και τη γλώσσα που θέλεις να μάθεις και ξεκινάς. Αλλά και στο BBC Languages παρακολουθείς video με tutorials για 40 γλώσσες. Μπορείς επίσης να κατεβάσεις κάποια από τις εφαρμογές Mondly ή Duolingo και να μάθεις διασκεδάζοντας, όποια γλώσσα θέλεις .

 

Μαγειρική

Παραδέξου πως τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι σου, τον περνάς στην κουζίνα σου. Αν θέλεις λοιπόν να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στη μαγειρική δεν έχεις παρά να μπεις στο skillshare και να κάνεις δωρεάν online μαθήματα. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να παρακολουθήσεις στο You Tube τα επεισόδια του Akis’ Tour Food και να μάθεις από τον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη να μαγειρεύεις τα πιο νόστιμα φαγητά, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στις ομορφιές της χώρας μας.

Είναι η ιδανική περίοδος να επενδύσεις, αλλά και γενικότερα να τα βρεις με τον εαυτό σου και να αξιοποιήσεις, όσο πιο δημιουργικά γίνεται τον χρόνο σου. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να διαλέξεις, ποια μαθήματα θέλεις να παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, να σκεφτείς θετικά και να αφιερώσεις λίγες ώρες.