Ο καιρός μπορεί να αντιστέκεται και το καλοκαιράκι να αργεί ακόμα, όμως η Σαρακοστή μας φέρνει άρωμα θαλασσινό στο τραπέζι. Στο «Ούζομπαρ» του Μαρουσιού γνωρίζουν τα μυστικά του νόστιμου χταποδιού, έχουν την σωστή ποικιλία από όστρακα, κι αν δεν τηρείται φανατικά τη νηστεία δεν θα μετανιώσετε που θα δοκιμάσατε τραγανά μπαρμπουνάκια, μπακαλιαρολουκουμάδες ή ακόμα, γαρδουμπάκια και βουβαλίσιο καβουρμά. Το σαρακοστιανό πνεύμα καλά κρατεί και στο «Κουκουνάρι» του Χολαργού.

Στο τραπέζι θα βρείτε ένα μενού με τα δελεαστικά νηστίσιμα, όπως καραμελωμένο χταπόδι με ρόκα και σπανάκι, γυαλιστερές αχνιστά σε λευκό κρασί με ντοματίνια μαύρο βαλσάμικο και πιπεριά Φλωρίνης, ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και καπνιστό σολομό, φάβα με κρεμμυδάκι, κάππαρη και καπνιστή πάπρικα, μύδια και κ.ά.