Γράφει η Εύη Σταθάτου!😊

γιορτή μητέρας

Η γιορτή που με συγκινεί περισσότερο, μια μέρα αγαπημένη, είναι η γιορτή της μητέρας, γιατί είναι αφιερωμένη στον πιο σπουδαίο μου ρόλο, στον πιο σημαντικό και στον πιο απαιτητικό ταυτόχρονα.

Πριν γίνω μαμά δεν μπορούσα να καταλάβω τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή η μέρα. Σήμερα καταλαβαίνω, νιώθω τη σημαντικότητα και την αξία της. Όχι για να με τιμήσουν οι γύρω μου, όχι για να με ευχαριστήσουν τα παιδιά μου. Για την αγκαλιά, για το φιλί τους. Γιατί είναι εδώ, είναι καλά, είμαστε μαζί και είμαστε αγαπημένοι. Για μένα η μέρα αυτή είναι ένα flash back ευτυχισμένων στιγμών που γεμίζει την ψυχή μου ευγνωμοσύνη και αγάπη. Είναι το ευχαριστώ μου για την αγάπη άνευ όρων.

γιορτή μητέρας

Ναι, η καθημερινότητα των γονιών είναι πολλές φορές δύσκολη. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, οι προκλήσεις περισσότερες και κάπου εκεί συχνά χάνουμε τη σύνδεση με τα παιδιά μας. Απαντάμε στην ένταση με ένταση, εστιάζουμε στις δυσκολίες και χάνουμε τις όμορφες στιγμές. Κι αυτές περνάνε από μπροστά μας και φεύγουν απαρατήρητες. Και η ζωή περνάει, τα παιδιά μεγαλώνουν και αφήνουμε την ευκαιρία να ζήσουμε αρμονικά με τα παιδιά μας, να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας.

Το να είσαι γονιός δεν είναι πάντα εύκολο. Μπορεί όμως να γίνει το πιο μαγικό ταξίδι της ζωής μας. Και  αυτή η μέρα είναι εδώ να μας το θυμίζει!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!❤❤