Ήρθε η ώρα να υποδεχτείς ένα νέο μέλος στην οικογένειά σου; Πήρες τη μεγάλη απόφαση; Δεν υπάρχει ίσως καλύτερη παρέα από ένα κατοικίδιο, που το μόνο σίγουρο είναι πως θα αλλάξει μια για πάντα τη ζωή και την καθημερινότητά σου. Τα ζώα συντροφιάς, δηλαδή ένας σκύλος ή μια γάτα, που επιλέγουμε οι περισσότεροι να έχουμε ως κατοικίδιο μάς χαρίζουν χάδια, αγκαλιές, χαρά και ευχαρίστηση. Κάποιες φορές βέβαια μέχρι να φτάσουμε στο σημείο της αρμονικής συγκατοίκησης, ίσως δυσκολευτούμε λίγο.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να διευκολύνουμε τη συγκατοίκησή μας με τον τετράποδο φίλο μας; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα πιο χρήσιμα tips, για να κάνεις ευκολότερη τη συγκατοίκησή σας.

Σωστή προετοιμασία

κατοικίδιο

Φτιάξε μία γωνιά για το νέο σου φίλο! Αρχικά, σιγουρεύσου ότι το κρεβάτι του έχει το σωστό μέγεθος, ώστε να νιώθει άνετα και να ξεκουράζεται. Προμηθεύσου και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Θα χρειαστείς σίγουρα 2 ανοξείδωτα μπολ για το φαγητό του, βούρτσα, χτένα και νυχοκόπτη. Αν έχεις σκύλο, θα χρειαστείς ακόμη κολάρο και λουρί, ενώ αν έχεις γάτα δοχείο άμμου με το ανάλογο φτυαράκι.

Δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα στο σπίτι σου

κατοικίδιο

Στην αρχή ο νέος σου φίλος, θα νιώθει λίγο σαν χαμένος, γι΄ αυτό και χρειάζεται να του δώσεις χρόνο και να αποφύγεις τις επισκέψεις φίλων τις πρώτες μέρες. Είναι προτιμότερο να μένει το κατοικίδιό σου με την οικογένεια, για να εγκλιματιστεί γρηγορότερα. Ακολούθησε μία συγκεκριμένη ρουτίνα και σιγά σιγά το κατοικίδιό σου θα συνηθίσει το νέο του σπίτι.

Τουαλέτα

κατοικίδιο

Είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της συγκατοίκησης. Πώς θα εκπαιδεύσεις το κατοικίδιό σου στο θέμα της τουαλέτας; Οι λέξεις κλειδιά είναι ρουτίνα, υπομονή, επιμονή και επιβράβευση. Αν έχεις σκύλο στην αρχή χρειάζονται πολλές βόλτες και ιδιαίτερα στο ίδιο σημείο, για να συνηθίσει και να μην έχετε πολλά «ατυχήματα» μες στο σπίτι. Μερικά σημάδια που δείχνουν ότι θέλει τουαλέτα είναι όταν ο σκύλος σου μυρίζει έντονα το έδαφος, κάνει κυκλικές κινήσεις και πλησιάζει την πόρτα.

Για τη γάτα τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Θα χρειαστείς ένα μεγάλο αμμοδοχείο και αρκετή άμμο, για να έχει χώρο και να κινείται τριγύρω. Δείξε στο γατάκι σου πού είναι το αμμοδοχείο και βάλ’ το εκεί μετά από κάθε γεύμα. Καθάριζε συχνά το αμμοδοχείο και τοποθέτησέ το μακριά από το κρεβάτι του.

Διασκέδαση και παιχνίδι

κατοικίδιο

Αφού συνηθίσει το κατοικίδιό σου στο σπίτι, δε θα θέλει να σε αποχωριστεί! Οι μικροί μας φίλοι άλλωστε χρειάζονται την αγάπη σου, δραστηριότητες και παιχνίδια, για να είναι ευτυχισμένοι.

Και για να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο τις στιγμές στο σπίτι σου με το κατοικίδιό σου, ασφάλισε τον αγαπημένο σου χώρο στην Anytime! Προστάτευσε το κτίριο, το περιεχόμενό του ή συνδυαστικά και τα δύο με 10% επιπλέον έκπτωση για ζημιές από φωτιά, νερό, κλοπή, σεισμό και οποιοδήποτε απρόβλεπτο περιστατικό κι αν συμβεί.