Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα! Είναι μία μέρα υποστήριξης της ισότητας και της αξιολόγησης της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Αφιερωμένη στην προώθηση των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά επιτεύγματα των γυναικών.

Μια μέρα που έχει τις ρίζες της σε μία μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και ίσα δικαιώματα. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Η γυναίκα γιορτάζει όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα, επειδή αγωνίστηκε και καθημερινά αγωνίζεται. Το να είσαι γυναίκα από μόνο του, αρκεί για να αντιμετωπίζεις καθημερινά προκλήσεις. Η γυναίκα στην Τέχνη, στα Γράμματα, στο Σπίτι, στη δουλειά, στην οδήγηση συνεχώς παλεύει και κάνει καλύτερο τον κόσμο μας. Δίνει ζωή από τη ζωή της.

Οι ρόλοι της σήμερα είναι πολλαπλοί και απαιτητικοί, αφού προσπαθεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις  ευθύνες που αντιμετωπίζει. Καταφέρνει και ισορροπεί ανάμεσα στις δικές της ανάγκες, τις εργασιακές της υποχρεώσεις και τις ανάγκες των αγαπημένων της προσώπων.

Κι όμως παρόλο που ο ρόλος της είναι καθοριστικός για την κοινωνία και τον πολιτισμό μας, πολλές φορές περιθωριοποιείται και δέχεται ανισότητες, διακρίσεις, ακόμα και βία εξαιτίας του φύλου της. Συνεχίζει όμως να παλεύει και να βγαίνει μπροστά και τα καταφέρνει παρόλα τα εμπόδια και τις σημαντικές δυσκολίες.

Σήμερα και κάθε μέρα τιμάμε όλες τις γυναίκες, που δίνουν ελπίδα στην ανθρωπότητα, που θέλουν να ακούγεται η φωνή τους, που δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Τιμάμε τις γυναίκες που είναι μαμάδες, που φροντίζουν το σπίτι τους, που εργάζονται, που κάνουν επιστημονική έρευνα, που μάχονται για εκπαίδευση και που κάθε μέρα δίνουν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες! Με υγεία, αισιοδοξία και όρεξη για δημιουργία!