Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Κλείνουν τα σχολεία, έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο να παίξουν, να διασκεδάσουν και να χαρούν την παρέα των γονιών τους.

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τις ανέμελες στιγμές στην παραλία και γενικά το κλίμα χαλάρωσης που υπάρχει. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που χρειάζονται λίγη προσοχή, για να μην αλλάξει το ευχάριστο κλίμα του καλοκαιριού.

Δες παρακάτω μερικά από αυτά:

Αφυδάτωση

καλοκαίρι

Ναι, το Νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η αφυδάτωση στην παραλία. Το παιχνίδι είναι ιδανικό, όμως η διασκέδαση και οι έντονες δραστηριότητες το καλοκαίρι σε συνδυασμό με το λίγο νερό μπορούν να φέρουν πονοκεφάλους ή υπνηλία. Φρόντισε να δίνεις νερό και φυσικούς χυμούς για ενυδάτωση στο διάλειμμα του παιχνιδιού.

Ηλίαση

καλοκαίρι

Αποτελεί και αυτό ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τα παιδιά και τους ενήλικες. Οι πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, είτε κολυμπώντας, είτε παίζοντας μπορούν να προκαλέσουν ηλίαση. Έτσι το άτομο νιώθει άρρωστο, έχει πονοκεφάλους και αδικαιολόγητα ρίγη για το καλοκαίρι. Ο μόνος σύμμαχος είναι το καπέλο, η σκιά και το άφθονο νερό.

Κρύωμα

καλοκαίρι

Όσο γίνονται μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία για τα παιδιά. Τα παιδιά μπορεί να κρυώσουν και να ταλαιπωρηθούν. Έλεγχος θερμοκρασίας και σωστά ρούχα είναι η λύση!

Διατροφή

καλοκαίρι

Απόφυγε, όσο είναι δυνατόν, το junk food και τα γλυκά. Προσπάθησε να δίνεις περισσότερα φρούτα στο παιδί σου αυτό το καλοκαίρι. Είναι ένας τρόπος να παίρνει τα σάκχαρα που θέλει, να ενυδατώνεται και φυσικά να έχει ένα γερό ανοσοποιητικό. Επιπλέον κρατούν το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα.

Θάλασσα

καλοκαίρι

Η θάλασσα είναι πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά, χρειάζεται όμως και προσοχή. Εξήγησε στο παιδί σου, γιατί δεν μπορεί να κολυμπά μετά το φαγητό.

Μετακινήσεις

Τα παιδιά θα πρέπει να είναι πάντα στα πίσω καθίσματα και να φορούν ζώνη ασφαλείας. Επιπλέον εάν είναι πολύ μικρά, χρειάζεται να είναι δεμένα σε ειδικό κάθισμα. Πριν ξεκινήσεις τις διαδρομές σου, φρόντισε και για το service του αυτοκινήτου σου, για να κυκλοφορείτε όλοι μαζί με περισσότερη ασφάλεια και ηρεμία. Η Anytime άλλωστε σε συνεργασία με τον autoduder σου προσφέρουν 20% επιπλέον έκπτωση στο service σου, μόνο με τον αριθμό του συμβολαίου σου.

Εάν προσέξεις λίγο όλα τα παραπάνω, θα απολαύσεις όμορφες οικογενειακές στιγμές και τα παιδιά σου θα περάσουν υπέροχα!