Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ο ιδανικός καιρός για να ξεκινήσουμε το βάψιμο στο σπίτι μας. Τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τις λιγότερες πιθανότητες για βροχή, βοηθάνε στο γρήγορο στέγνωμα και είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να ολοκληρώσουμε χωρίς δυσκολίες την ανακαίνιση του χώρου μας!

Συλλέξαμε τα πιο καλοκαιρινά χρώματα για βάψιμο και στα παρουσιάζουμε!

βάψιμο

Mπλε

Θυμίζει τη θάλασσα και τις πανέμορφες παραλίες μας. Η συγκεκριμένη απόχρωση είναι εύκολο να μας πετύχει, ειδικά αν πιο πριν το χρώμα ήταν ανοιχτό. Το μπλε είναι ένα ήρεμο και γαλήνιο χρώμα, ακόμα και στις πιο έντονες αποχρώσεις του. Μας χαλαρώνει και θεωρείται ευεργετικό για το μυαλό και το σώμα. Είναι ιδανική επιλογή για υπνοδωμάτια, καθιστικά και μπάνια. Συνδυάζεται άψογα με έπιπλα σε ουδέτερους τόνους, όπως το καφέ, το λευκό και το μπεζ.

βάψιμο

Κίτρινο

Είναι το χρώμα της λιακάδας. Είναι λαμπερό, μοντέρνο και σου φτιάχνει τη διάθεση στη στιγμή. Συνδέεται με τη χαρά, την καλή ενέργεια και την ευχαρίστηση. Επιλέγεται συμπληρωματικά με άλλα χρώματα για ένα δωμάτιο του σπιτιού σου, ώστε να μην κυριαρχεί μόνο το κίτρινο, γιατί είναι ιδιαίτερα έντονο. Ταιριάζει άψογα με έπιπλα στο χρώμα του ξύλου, αλλά και πιο βιομηχανικές τάσεις, όπως το γκρι. Για να πετύχει η απόχρωση πέρνα δύο χέρια.

βάψιμο

Κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα δημιουργεί χώρους γεμάτους ζεστασιά και προσωπικότητα, αρκεί να μην κυριαρχεί παραπάνω από όσο πρέπει. Για αυτό και δε θα το δεις εύκολα να καλύπτει έναν ολόκληρο χώρο, καθώς είναι ιδιαίτερα τολμηρό. Πριν το επιλέξεις σκέψου αν ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Ιδανικά χρώματα που δένουν μαζί του είναι το λευκό, το γκρι και το μαύρο. Μπορεί να επιλεγεί για έναν τοίχο στην κουζίνα, στο σαλόνι ή ακόμα και στο μπάνιο, ενώ είναι προτιμότερο να το αποφεύγουμε στα υπνοδωμάτια!

βάψιμο

Λευκό

Είναι το πιο minimal χρώμα, με βασικό χαρακτηριστικό του την αίσθηση ανοίγματος στον χώρο και ταυτόχρονα τη φωτεινότητα που χαρίζει. Το λευκό και οι διάφορες αποχρώσεις του κυριαρχούν περισσότερο από όλα τα άλλα χρώματα στη διακόσμηση των σπιτιών μας, γιατί σημαίνουν ασφάλεια, καθαρότητα και προσδίδουν μία θετική αύρα στο σπίτι μας. Συνδυάζεται πολύ εύκολα με όλες τις άλλες αποχρώσεις, χωρίς να χάνει την αριστοκρατικότητά του. Αν το επιλέξεις για το σπίτι σου, φρόντισε να προσθέσεις λίγο χρώμα στις πολυθρόνες, τα μαξιλάρια και τις κουρτίνες σου, για να δημιουργήσεις ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στον χώρο σου.

Φροντίζουμε για το βάψιμο και την ανανέωση της κατοικίας μας, αλλά και για την προστασία της. Η ασφάλιση σπιτιού και περιεχομένου της Anytime, μας προσφέρει την ξεγνοιασιά και ασφάλεια που χρειαζόμαστε στον χώρο μας και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε καθημερινές ζημιές που μπορεί να προκύψουν στο σπίτι μας και στα αγαπημένα μας αντικείμενα.