Ένα από τα μυστικά για καλή και ασφαλή οδήγηση είναι τα λάστιχα. Πολλοί οδηγοί κάνουν το λάθος και αλλάζουν μόνο τα μπροστά ή τα πίσω ελαστικά. Αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά και αυξημένο κόστος.

Ο σωστός τρόπος είναι να αντικαταστήσεις όλα μαζί τα λάστιχα του οχήματός σου και δες το γιατί:

Ισομοίρασμα της φθοράς

λάστιχα

Σε κάθε διαδρομή τα ελαστικά σου φθείρονται. Όταν όλα είναι καινούρια κι έχει προηγηθεί η ζυγοστάθμιση, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα για το πότε θα χρειαστούν αντικατάσταση κι έτσι απολαμβάνεις τη βέλτιστη οδηγική εμπειρία και βγάζεις πολλά περισσότερα χιλιόμετρα με το ίδιο σετ. Επιπλέον, ρώτα τον μηχανικό σου πότε χρειάζεται να φέρεις τα μπροστά πίσω για ακόμη καλύτερη κατανομή!

Καλύτερη απόδοση

λάστιχα

Η απόδοση των ελαστικών φαίνεται στο γερό κράτημα και στη γρήγορη ανταπόκριση. Στην περίπτωση που έχεις αλλάξει κάποια από αυτά, η συμπεριφορά τους είναι απρόσμενη και ενδέχεται να χάσεις ευκολότερα τον έλεγχο του οχήματος. Αν δε θες να γλιστράει το όχημα, περίεργους ήχους και γενικότερα σκέφτεσαι την ασφάλειά σου, τότε κάνε την αντικατάσταση σωστά.

Μειωμένη κατανάλωση

λάστιχα

Στο eco-driving, αλλά και σε πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα λάστιχα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατανάλωση. Όταν είναι σε καλή κατάσταση και σωστά φουσκωμένα, τότε αποδίδουν στο μέγιστο και το όχημά σου καίει λιγότερο λόγω της μειωμένης αντίστασης κύλισης.

Αποτελεσματικότητα

λάστιχα

Κάθε σειρά ελαστικών έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία αποδίδουν όταν όλα είναι το ίδιο. Εάν μπερδέψεις διάφορες μάρκες και σειρές, τότε έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανάγκες σου, αλλά και την περίοδο (χειμώνας – καλοκαίρι), διάλεξε τα κατάλληλα ελαστικά. Θα διαπιστώσεις κι εμπειρικά πως η επιλογή σου μετράει!

Πέρα όμως των ελαστικών, εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου! Η ασφάλεια αυτοκινήτου από την Anytime σου προσφέρει τις καλύψεις που χρειάζεσαι, στην τιμή που θέλεις, αλλά και μοναδικά προνόμια και προσφορές μέσω του Anytime Club. Κάνε τώρα το συμβόλαιό σου και κέρδισε €25 έκπτωση στην αντικατάσταση 4 νέων ελαστικών από τον κορυφαίο «Γάλλο» κατασκευαστή Michelin!