Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο, είναι πως θεωρούνται ιδανικά για μία συνδυασμένη μετακίνηση. Τι εννοούμε ακριβώς;

Όσο ακόμη ο καιρός είναι καλός, είναι ευκαιρία για βόλτες στην πόλη! Με ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο, φτάνουμε γρήγορα και άνετα σε έναν σταθμό του μετρό, παίρνουμε το όχημά μας στο τελευταίο βαγόνι, σταματάμε σε ένα σταθμό των νοτίων προαστίων ή του κέντρου και σε μερικά λεπτά είμαστε με το όχημά μας στον προορισμό μας. Σίγουρα και τα δύο οχήματα συνδυάζουν πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα: Άνετες μετακινήσεις, χωρίς το άγχος της κίνησης και του parking και απολύτως ευχάριστες, τόσο για εμάς, όσο και για το περιβάλλον, αλλά και την “τσέπη” μας!

ηλεκτρικό πατίνι

Ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο;

ηλεκτρικό πατίνι

Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα: τι να προτιμήσω, ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι; Με βάση το κόστος, οδηγούμαστε στη δεύτερη επιλογή, καθώς τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν περίπου διπλάσιο κόστος, σε σχέση με ένα πατίνι. Επίσης από θέμα βάρους το πατίνι υπερτερεί. Το παίρνουμε και στα πόδια μας (που λέει ο λόγος) αν για κάποιο λόγο χρειαστούμε εκτάκτως ταξί. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που χωρίς να το έχουμε υπολογίσει ξεμείνουμε από μπαταρία.

Κάπου εδώ όμως έρχονται τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Στην περίπτωσή τους, αν ξεμείνουμε από μπαταρία, απλά τα οδηγούμε με το πετάλι, σαν κοινό ποδήλατο και δε χρειάζεται να τα πάρουμε στα χέρια! Μάλιστα, στο ηλεκτρικό ποδήλατο, πρέπει και εμείς από την πλευράς μας να δώσουμε την απαιτούμενη ενέργεια στο πετάλι. Ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να συνδυάσουν έναν ευχάριστο τρόπο μετακίνησης, με την άσκηση, καθώς το ποδήλατο αποτελεί την καλύτερη γυμναστική!

ηλεκτρικό πατίνι

Τέλος, με ένα ηλεκτρικό πατίνι οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στις πόλεις, ενώ ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι κατάλληλο και για πιο περιπετειώδεις “αποδράσεις”, αρκεί να αναφέρουμε πως υπάρχουν ακόμα και ηλεκτρικά ποδήλατα βουνού.

Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι πως, αφού έχουμε φτάσει να κάνουμε “debate” μεταξύ των δύο οχημάτων, σημαίνει πως μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά την αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης! 

Αν λοιπόν σκέφτεσαι κι εσύ να αποκτήσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι, στην Kineo μπορείς να νοικιάσεις το όχημα που θέλεις. Μάλιστα η Kineo σε συνεργασία με την Anytime κάνουν πιο εύκολες κι ασφαλείς τις διαδρομές σου, αφού μπορείς να βρεις το όχημα που θέλεις και να το ασφαλίσεις για:

  • Αστική Eυθύνη
  • Ίδιες Zημιές
  • Ολική κλοπή από φυλασσόμενο χώρο
  • Οδική Βοήθεια (τηλέφωνο 1158)
  • Νομική Προστασία
  • Προσωπικό Ατύχημα
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών
  • Έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών
  • Έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης
  • Δωρεάν ιατρικές συμβουλές υγείας στη γραμμή Υγείας 1010

Μην το σκέφτεσαι λοιπόν καθόλου! Μπες στο site της Kineo και επίλεξε το όχημα που θα αλλάξει τις μετακινήσεις σου!

*Για τη συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την έρευνα του Βασίλη Μαραγκουδάκη “Προτιμήσεις των Αθηναίων απέναντι στα ηλεκτροκίνητα πατίνια”, με επιβλέποντα τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιώργο Γιαννή, για το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΕΜΠ. https://www.nrso.ntua.gr/geyannis/wp-content/uploads/maragkoudakis-ad102c.pdf