Το 6ο Συνέδριο της Boussias 360ο Payments με τίτλο «Next Generation Payments-the Payments 4.Χ. era» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Divani Caravel, εστιάζοντας στις πληρωμές επόμενης γενιάς (Payments 4.0), που βελτιώνουν το customer experience, στη συνεισφορά των Regtech, στον ρόλο των BigTechs και στο marketing που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε κορυφαία στελέχη της χρηματοοικονομικής αγοράς, που ανέδειξαν τις προκλήσεις ανάπτυξης σύγχρονων λύσεων πληρωμών μέσα από ψηφιακά μέσα, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές κι αναβαθμίζοντας την εμπειρία των πελατών. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενοποίησης του κλάδου πληρωμών, με σκοπό τη δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη, υιοθετώντας καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, που βασίζονται στην αποτελεσματικότητα των δεδομένων.

Boussias 360ο Payments

Στο πάνελ με τίτλο «Digital Payments for Insurance Industry – Challenges and Opportunities», έλαβε μέρος ο Σπύρος Οικονόμου, Business & Ecosystems Development Chapter Leader της Interamerican. Οι συμμετέχοντες του πάνελ αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενσωμάτωσης της νέας γενιάς Ψηφιακών Πληρωμών, αλλά και στις απαιτήσεις στον σχεδιασμό και υιοθέτηση των λύσεων υψηλής τεχνολογίας, ενδυναμώνοντας τις προοπτικές για περαιτέρω αναβάθμιση του Customer Experience και Customer Loyalty. 

Ο Σπύρος Οικονόμου αναφέρθηκε αρχικά στο όραμα της Anytime να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων, προσφέροντας καθημερινή αξία με προϊόντα και υπηρεσίες πέρα από την ασφάλιση, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Κάποια παραδείγματα είναι τα προϊόντα τηλεματικής, τα οποία επιβραβεύουν άμεσα τους προσεκτικούς οδηγούς, αλλά και η δυνατότητα που έχει το σύνολο των πελατών να διαχειρίζεται το συμβόλαιό του μέσω του κινητού του. Αυτές οι συναλλαγές δε θα ήταν εφικτές αν δεν υπήρχε μια απλή και ασφαλής ηλεκτρονική υποδομή.    

Επισήμανε ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων και των αποζημιώσεων που πιστώνονται απευθείας στον λογαριασμό των πελατών, συμβάλλουν στο εξαιρετικό NPS score της Anytime, ενώ υποστήριξε ότι στο άμεσο μέλλον δρομολογούνται στην Anytime περισσότερες ηλεκτρονικές λύσεις. Ανέφερε ακόμα ότι αποτελεί προτεραιότητα της Anytime να απλοποιεί συνεχώς τις συναλλαγές των πελατών της, ενώ εξετάζει τη δημιουργία ενός wallet, που θα αξιοποιείται μεταξύ άλλων για πιστώσεις που αφορούν υπηρεσίες οικοσυστήματος, αποζημιώσεις κι επιστροφές ασφαλίστρων.

Επιπλέον, μίλησε για το One click payment, έναν νέο κι εξελιγμένο τρόπο πληρωμής που δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να εξοφλήσει την οφειλή του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια μέσω κάρτας.

Τέλος, τόνισε ότι η Anytime είναι ένα brand που αξιοποιεί και αναπτύσσεται μέσα από σύγχρονες τεχνολογίες και οι ψηφιακές πληρωμές είναι βασικό μέρος αυτών.