Μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, ξαναζούμε το λεγόμενο drive in. Ξέρεις την παρακολούθηση κάποιου event μέσα στο αυτοκίνητό μας. Το social distancing άλλωστε επιβάλλει νέους τρόπους διασκέδασης και το drive in θεωρείται ιδανικός.

Μια τεράστια οθόνη, μία σκηνή συναυλίας, θέατρο, χορός, stand up comedy, εκθέσεις μουσείων, πίνακες ζωγραφικής και όποια άλλη καλλιτεχνική εκδήλωση μπορείς να φανταστείς. Με το γνωστό σκηνικό! Με αρκετά αυτοκίνητα γύρω γύρω και κόσμο μέσα σε αυτά να παρακολουθεί κάτω από τον γεμάτο αστέρια ουρανό.

Ό,τι έβλεπες δηλαδή σε ταινίες, το ζεις τώρα κι εσύ, αν δεν το έχεις προλάβει τουλάχιστον.

Πώς ξεκίνησαν όμως τα drive in

drive in

Εμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1930 και ήταν ιδέα ενός πωλητή από το Νιού Τζέρσεϋ, που έστησε τα πρώτα drive in. Γνώρισαν μεγάλη δόξα στην Αμερική τη δεκαετία του 1950, αλλά λειτούργησαν και στην Ευρώπη. Εξαφανίστηκαν όμως σιγά σιγά λόγω της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ήρθε όμως η ώρα να αποτελέσουν και πάλι κομμάτι της ψυχαγωγίας μας λόγω covid-19. Είναι η διέξοδος που βρήκαν πάρα πολλές επιχειρήσεις, αφού αποτελούν τον πλέον ασφαλή τρόπο διασκέδασης. Κανένας δε βγαίνει από το αυτοκίνητό του και παρακολουθεί το αγαπημένο του event με την ησυχία του και από απόσταση.

Immersive Van Gogh ” μία πρωτότυπη έκθεση

Από όλες τις παραστάσεις που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η drive in έκθεση “Immersive van Gogh” για τον Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Η συγκεκριμένη έκθεση είχε ξεκινήσει πέρυσι στο Παρίσι, προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Λόγω όμως των συνθηκών, η έκθεση συνεχίζεται φέτος στο Τορόντο με έναν διαφορετικό τρόπο.

Οι Καναδοί θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση μέσα από τα αυτοκίνητά τους προς τα τέλη Ιουνίου, ενώ η ολοκληρωμένη έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για μια έκθεση ψηφιακής τέχνης αφιερωμένη στη ζωή ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, που προβάλλει τα έργα του με τη συνοδεία μουσικής και κυμάτων. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν αρχικά μια οπτικοακουστική παράσταση 35 λεπτών στον εκθεσιακό χώρο στο πρώην τυπογραφείο της Toronto Star. Kι όπως λένε οι υπεύθυνοι της έκθεσης, θα είναι σαν τα αυτοκίνητα να αιωρούνται μέσα στους πίνακες.

Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί, αφού πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη drive in εμπειρία, που σίγουρα θα απολαύσουν οι θεατές της.