Η διαδρομή ενός αυτοκινήτου έχει την ιδιότητα να αποκοιμίζει τα μωρά και αυτό αποτέλεσε έμπνευση για την κούνια της Ford.

Πολλά μωρά δυσκολεύονται να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους, όμως στο αυτοκίνητο αντιστέκονται μόλις λίγα λεπτά. Αυτή η παρατήρηση οδήγησε τους μηχανικούς της Ισπανικής Ford στο να δημιουργήσουν την κούνια «Motor Dreams».

κούνια της Ford

H γνωστή και ως «κούνια της Ford» είναι μία συσκευή που χρησιμοποιεί απαλές δονήσεις σε συνδυασμό με led φωτισμό και ήχο που προσφέρει στο μωρό που βρίσκεται μέσα σε αυτή, την εμπειρία της κίνησης με ένα πραγματικό αυτοκίνητο.

Η κούνια της Ford, αν και σε πειραματικό επίπεδο, είναι μία εξαιρετικά έξυπνη συσκευή καθώς οι δονήσεις εξομοιώνουν τις πραγματικές κινήσεις του αυτοκινήτου, ενώ ο led φωτισμός που ενεργοποιείται το βράδυ παραπέμπει στα φώτα του δρόμου.

Όμως η εμπειρία της εξομοίωσης στο αυτοκίνητο γίνεται και ηχητικά, καθώς υπάρχουν ενσωματωμένα ηχεία στο κάτω μέρος της, τα οποία παράγουν έναν «λευκό ήχο», που ηρεμεί τα μωρά και μοιάζει πολύ με αυτό του κινητήρα ενός πραγματικού Ford αυτοκινήτου.

κούνια της Ford

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η κούνια της Ford έχει και την δική της εφαρμογή, η οποία ουσιαστικά παρακολουθεί τη διαδρομή του αυτοκινήτου, για να αναπαράγει, όσο πιο πιστά γίνεται τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά του ήχου στον κινητήρα και του φωτισμού στον δρόμο.

Οι μηχανικοί που τη σχεδίασαν, ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία της εξατομικευμένης εμπειρίας, ώστε οι ίδιοι οι γονείς να καταλάβουν ποια διαδρομή ηρεμεί περισσότερο το μωρό τους και έχει καλύτερα αποτελέσματα στον ύπνο του.

Αν και το project κούνιας της Ford σχεδιάστηκε για την προώθηση ενός μοντέλου, το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των καταναλωτών και η καινοτομία του, έχουν βάλει σε σκέψη τη διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει σε μία γραμμή παραγωγής για το καταναλωτικό κοινό.

Οι έρευνες πάνω στην κούνια της Ford συνεχίζονται, ώστε να βελτιστοποιηθεί το προϊόν, το οποίο αγγίζει περισσότερο την έννοια του gadget, ενώ ο σχεδιασμός του είναι αρκετά απλός, αλλά εντυπωσιακός.

κούνια της Ford

Παρά την μεγάλη καινοτομία και τις αλλαγές που θα φέρει στα βρεφικά είδη, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον χρόνο διάθεσης της κούνιας της Ford στην αγορά.

Έτσι,οι γονείς που αγαπούν τα αυτοκίνητα και θέλουν έναν ήρεμο ύπνο για το μωρό τους θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα.

Τους νέους γονείς βέβαια που εκτός από την αϋπνία, έχουν κι άλλες δυσκολίες να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους βοηθάει και η ανανεωμένη Anytime. Γιατί τώρα στην Anytime μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα που ταιριάζει περισσότερο στο όχημά σας με τα πιο προσιτά ασφάλιστρα, αλλά και να έχετε έκπτωση στο καινούριο σας αυτοκίνητο, στο service σας και σε πολλές άλλες υπηρεσίες. Για να γίνει η καθημερινότητά σας πιο ξέγνοιστη και πιο ευχάριστη!