Οι άνθρωποι της INTERAMERICAN βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους των περιοχών της Κρήτης, που δέχτηκαν το σημαντικό χτύπημα του σεισμού των 6,2 ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να αλλάξει τελείως η καθημερινότητά τους.

Πάρα πολλοί κάτοικοι παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους κι έχουν βρει καταφύγιο σε προσωρινές λύσεις στέγασης, ενώ οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται. Ο σεισμός και οι συνεχείς μετασεισμοί προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και καθίζηση του εδάφους. Με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές ζημιές στα χωριά Αρκαλοχώρι, Πατσίδερος, Ρουσσοχώρια και Αρχοντικό και να κριθούν, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, ακατάλληλα για χρήση 3.906 σπίτια, 180 επαγγελματικοί χώροι, 211 δημόσια κτήρια και ναοί, 562 βοηθητικοί χώροι (στάβλοι και αποθήκες).

Ο τομέας Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN σε συνεργασία με το Γραφείο Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης, με στόχο να στηρίξουν όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό, παρέδωσαν στην τοπική Αυτοδιοίκηση Μίνωα Πεδιάδος σημαντική ποσότητα υπνόσακων, αλλά και χρηστικά είδη για τις καθημερινές ανάγκες. Οι υπνόσακοι πρακτικά είναι πολύ χρήσιμοι, αφού στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου έχει δημιουργηθεί μεγάλος καταυλισμός με σκηνές, πέρα από τη διάθεση δωμάτιών από ξενοδοχεία.

Οι καταστροφές από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου έφεραν ξανά στην επικαιρότητα το σημαντικό ζήτημα ασφάλισης έναντι των σεισμών. «Όπως σε όλες τις καταστροφές από ακραία φυσικά φαινόμενα -είναι χαρακτηριστικές αυτές από τις πυρκαγιές, τις καταιγίδες και τις πλημμύρες πέρυσι και φέτος- και για τον κίνδυνο του σεισμού παραμένει επιτακτική αναγκαιότητα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την ασφαλιστική κάλυψη περιουσιακών στοιχείων» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN. «Χρειάζεται κατανομή των αποζημιωτικών υποχρεώσεων, που δεν μπορεί να σηκώσει συνολικά το κράτος, η οποία να περάσει στη νομοθεσία με ξεκάθαρους όρους ασφαλιστικής ευθύνης και διαχείρισης από τις εταιρείες κάτω από αυστηρή κρατική εποπτεία, όπως γίνεται στην ασφάλιση οχημάτων» συμπληρώνει ο επικεφαλής της εταιρείας.

Η INTERAMERICAN παραμένει δίπλα στους κατοίκους των περιοχών της Κρήτης για ό,τι χρειαστούν και με όποιον τρόπο μπορεί.