Οι άνθρωποι της INTERAMERICAN συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους της Καρδίτσας, που περνούν δύσκολες καταστάσεις μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα εκπρόσωπών της Εταιρίας παρέδωσε 1,5 τόνους τρόφιμα μακράς διαρκείας, βοηθώντας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτές τις στιγμές.

τρόφιμα

 

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε από τα οχήματα της Οδικής Βοήθειας, συμβάλλοντας ενεργά στις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας για την αναπλήρωση των τρόφιμων, από τις απώλειες που προέκυψαν από την κακοκαιρία. Τα τρόφιμα παρέλαβε εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, ευχαριστώντας τα μέλη της Εταιρίας για τη σημαντική συνεισφορά τους στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες για σίτιση που προκύπτουν.

τρόφιμα

 

Επιπλέον, η INTERAMERICAN με σκοπό να αποκαταστήσει όσο γίνεται πιο άμεσα τις ζημιές των πληγέντων επισπεύδει τη διαδικασία πραγματογνωμοσύνης και αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την τελευταία εικόνα, έχουν καταγραφεί περίπου 500 ζημιές και το συνολικό κόστος αποζημίωσης αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ. Οι περισσότερες ζημιές, περίπου 300, αφορούν αυτοκίνητα και οι υπόλοιπες σπίτια, εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και φωτοβολταϊκά πάρκα της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ. Από τα πρώτα 24ωρα έχουν ολοκληρωθεί οι αποζημιώσεις στα πρώτα ακίνητα, που ανήγγειλαν ζημιές, ενώ πολλά αυτοκίνητα έχουν ήδη επισκευαστεί.

Συνεχίζουμε να παρέχουμε βοήθεια στις περιοχές της Καρδίτσας που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα του «Ιανού» και είμαστε κοντά τους για ό,τι χρειαστούν.