Ο μεγάλος στόχος είναι η κλιματική ουδετερότητα της Ε.Ε. έως το 2050 και ο μόνος δρόμος είναι η «πράσινη ενέργεια». Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ηλεκτροκίνηση είναι το κλειδί για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πλέον καταναλωτική τάση στην ευρωπαϊκή αγορά με εντυπωσιακή δυναμική. Ποιες είναι όμως οι προκλήσεις που χρειάζεται να ξεπεράστούν και  στην Ελλάδα;

ηλεκτροκίνηση

Τι μας λένε οι Ευρωπαίοι;

ηλεκτροκίνηση

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες των Ευρωπαίων και η δεκτικότητά τους προς την καινοτομία αποτελούν την αιτία στροφής προς την ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με την έρευνα της Automotive Innovation Lab «Άνθρωποι, αυτοκίνητα και κινητικότητα μετά την πανδημία». Το 70% των ερωτηθέντων δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτοκίνητα, ενώ το 44% δηλώνει ήδη έτοιμο να προχωρήσει στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Πώς κινείται η αγορά;

ηλεκτροκίνηση

Το 3ο τρίμηνο του 2021 ήταν ιστορικής σημασίας, καθώς πουλήθηκαν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συγκριτικά με βενζινοκίνητα και diesel στην Ε.Ε. Στο ίδιο διάστημα, τα αμέσως δημοφιλέστερα είναι τα υβριδικά που αφορούν πλέον το 20,7% των νέων ταξινομήσεων σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά.

Πού βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα;

ηλεκτροκίνηση

Ηλεκτρικά και υβριδικά κερδίζουν σταδιακά έδαφος και στην Ελλάδα, όμως με πολύ χαμηλότερο ρυθμό. Οι δύο βασικοί λόγοι είναι το κόστος και το δίκτυο φόρτισης. Μέχρι στιγμής ένα ηλεκτρικό όχημα παραμένει ακριβότερο από ένα συμβατικό ακόμη και μετά την κρατική επιχορήγηση. Αυτό καθυστερεί αρκετά τη μετάβαση στη χώρα μας. Ο δεύτερος λόγος είναι οι υποδομές και συγκεκριμένα το δίκτυο φόρτισης, το οποίο ιδανικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε πιο ώριμο στάδιο, για να αποτελεί κίνητρο για καταναλωτές εκτός των αστικών κέντρων.

Υπάρχει λύση;

Με επενδύσεις και περισσότερα κίνητρα από το κράτος, η Ελλάδα αργά και σταθερά μπορεί να τα καταφέρει. Πολλοί καταναλωτές αναζητούν οικολογικές λύσεις και δείχνουν ενδιαφέρον. Η επικείμενη πτώση των τιμών τα επόμενα χρόνια και η γρήγορη ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης θα κάνουν την ηλεκτροκίνηση τάση και στη χώρα μας σύντομα.

Όμως όπως κάθε όχημα, έτσι και το ηλεκτροκίνητο χρειάζεται προστασία στον δρόμο. Η ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Anytime σού προσφέρει όλες τις καλύψεις που χρειάζεσαι, σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, αλλά και επιπλέον έκπτωση στη φόρτιση του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου!