Γράφει η Σιλένα Τριβιζά

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό πατίνι για σχεδόν τρία χρόνια έχω μάθει πολλά για τους δρόμους της Αθήνας, οι οποίοι δεν είναι τόσο φιλικοί στα ηλεκτρικά δίκυκλα οχήματα. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάποια πράγματα για να κυκλοφορούμε ήσυχοι και ασφαλείς για τις δουλειές και τις βόλτες μας!

  • Κράνος: Δε θα πω κάτι παραπάνω για το προφανές, δεν πάμε ούτε δύο τετράγωνα χωρίς τον καλύτερό μας φίλο! 
  • Επαρκής φωτισμός: Συχνά ένα ηλεκτρικό πατίνι δεν έχει όλα τα φώτα που χρειάζεται για να είμαστε ευδιάκριτοι στους άλλους οδηγούς. Ένα φως στο κράνος μας, ένα ανακλαστικό γιλέκο ή μπουφάν και ένα δυνατό έξτρα φως μπροστά, θα βοηθήσουν πολύ τους υπόλοιπους να μας δουν!
  • Ζικ Ζακ: Οι μικρές ρόδες του ηλεκτρικού πατινιού δεν ξεπερνούν εύκολα μια σχετικά βαθιά λακκούβα στο δρόμο, καλό είναι με προσοχή και πάντα κοιτάζοντας ότι δεν ενοχλούμε, να περνάμε από δίπλα για να ελαττώσουμε την πιθανότητα να χάσουμε τον έλεγχο του οχήματος.
  • Κάνουμε συχνά σέρβις: Κάθε 3-4 μήνες θα πρέπει να πηγαίνουμε το ηλεκτρικό μας πατίνι σε έναν ειδικό, για να βεβαιωθεί πως όλα λειτουργούν σωστά και είναι στη θέση τους! 
  • Ασφάλεια: Επιτέλους μπορούμε πλέον να ασφαλίσουμε τα ηλεκτρικά μας πατίνια, όπως ασφαλίζεται κάθε άλλο όχημα που βρίσκεται στον δρόμο και επειδή είναι σημαντικό να είμαστε ήσυχοι στην περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, από τη βλάβη, το ατύχημα, μέχρι την κλοπή, αξίζει να γίνει αυτή η επένδυση! 

Η Anytime παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, e-bike και e-scooter, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε οδηγού, ώστε να κυκλοφορεί με περισσότερη ασφάλεια στον δρόμο. Μπορείς να πας μια βόλτα στην έκθεση Mobility 2022 στο Golden Hall, που διαρκεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, και να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.