Μία ακόμα σημαντική αλλαγή που έφερε στην καθημερινότητά μας η πανδημία είναι η στροφή στο Internet προκειμένου να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας.

To Internet έχει γίνει μέρος της προσωπικής κι επαγγελματικής μας ζωής και άνθρωποι κάθε ηλικίας το χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο για να επικοινωνήσουν, να βρουν τις πληροφορίες που θέλουν, να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν, να κάνουν εύκολα και γρήγορα τις αγορές και τις συναλλαγές τους.

online επιλογές

Η Ελλάδα 2η χώρα στην Ευρώπη σε συχνότητα online συναλλαγών

Οι Έλληνες καταναλωτές αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές των online συναλλαγών. Οι παρακάτω αριθμοί, βασισμένοι σε στοιχεία ερευνών, μιλούν από μόνοι τους, αποδεικνύοντας πόσο μας διευκολύνουν οι online επιλογές.

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Το 7,6% των Ελλήνων αγοράζει και συναλλάσσεται online σχεδόν καθημερινά. Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στην Ευρώπη μετά την Ολλανδία σε συχνότητα online συναλλαγών.
  • 9 στους 10 αγοράζουν από διεθνή ηλεκτρονικά καταστήματα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.
  • Από τους καταναλωτές που επιλέγουν online καταστήματα το 80% είναι γυναίκες, το 77% είναι άνδρες και το 63% είναι μεγαλύτεροι των 65 χρόνων.
  • Οι Έλληνες κατά μέσο όσο ξοδεύουν online τον μήνα €333. Το 72% του ποσού που ξοδεύουν αφορά πληρωμή λογαριασμών και το 56% ένδυση και αξεσουάρ.
  • Το 43% επιλέγει να πληρώνει μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.
  • Οι Έλληνες στρέφονται κυρίως στις ηλεκτρονικές αγορές, γιατί εκτιμούν τις καλύτερες τιμές (56%), αλλά και την πρόσβαση σε μία πλούσια γκάμα διαθέσιμων ειδών της προτίμησής τους (42%).

Από ό,τι φαίνεται οι online επιλογές καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς και είναι ένας κλάδος γεμάτος προοπτικές. Βασικός παράγοντας για την περαιτέρω επιτυχή ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτελεί η ασφάλεια, αφού οι ηλεκτρονικές απάτες είναι σε έξαρση και έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ οι κυβερνοεγκληματίες ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους εξαπάτησης. Δυστυχώς οι διαδικτυακές απάτες είναι πια κοινές και μπορούν να συμβούν στον οποιοδήποτε.

Είναι συνεπώς κάτι περισσότερο από σημαντικό να μπορούμε να αισθανόμαστε ασφάλεια κάθε στιγμή με κάθε online επιλογή που κάνουμε.

online επιλογές

Μπορούμε να προστατευτούμε με το πρόγραμμα Personal Cyber της Anytime!

Για να αισθανόμαστε ασφαλείς και στον ψηφιακό χώρο η Anytime έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα Personal Cyber, ώστε να προστατεύεις τις online αγορές και συναλλαγές σου στο διαδίκτυο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω καλύψεις:

  • Διαδικτυακές αγορές, αποζημιώνεσαι δηλαδή για online αγορές που έχεις κάνει και αφορούν προϊόντα που δεν παρέλαβες ή τα παρέλαβες και ήταν διαφορετικά από αυτά που επέλεξες ή είχαν ζημιές, αλλά και υπηρεσίες που δεν πραγματοποιήθηκαν την ημερομηνία που είχες συμφωνήσει.
  • Διαδικτυακές πληρωμές που πραγματοποιηθήκαν χωρίς την έγκρισή σου από τον λογαριασμό σου ή την κάρτα σου από ηλεκτρονική απάτη ή κακόβουλο λογισμικό.

Προστάτευσε τις online αγορές και συναλλαγές σου μόνο με €25 τον χρόνo!