Η χαρά που σχηματίζεται στα πρόσωπα των παιδιών είναι η μεγαλύτερη πηγή αισιοδοξίας που μπορείς να βρεις. Το χαμόγελό τους είναι τόσο ειλικρινές που καταφέρνει να σε κάνει να ξεχάσεις οτιδήποτε δύσκολο αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητά σου. Για να χαμογελάσει όμως ένα παιδί, χρειάζεται να νιώσει αγάπη, ζεστασιά και ασφάλεια. Τι γίνεται όμως όταν όλα αυτά δεν μπορεί να του τα προσφέρει για διάφορους λόγους η οικογένειά του;

Η απάντηση έρχεται από τα Παιδικά Χωριά SOS που βοηθούν χιλιάδες παιδιά και στην Ελλάδα να μεγαλώσουν μέσα στο ασφαλές περιβάλλον μιας οικογένειας. Για αυτό και στην Anytime στηρίζουμε το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS και εδώ και αρκετά χρόνια είμαστε σταθερά δίπλα στους ανθρώπους της Οργάνωσης που προσφέρουν ένα καταφύγιο αγάπης και φροντίδας σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Φέτος συμμετέχουμε στη δράση «Ζεσταίνουμε τα παιδιά μας στον Έβρο», καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των εξόδων για τις ανάγκες θέρμανσης στα Σπίτια του Παιδικού χωριού SOS Θράκης, ώστε να απολαμβάνουν τα παιδιά τη ζεστασιά που χρειάζονται. Με αφορμή τις Γιορτές επισκεφτήκαμε τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, παραδώσαμε την επιταγή, συνομιλήσαμε με παιδιά και εκπροσώπους της διοίκησης, ανταλλάξαμε ευχές και ενημερωθήκαμε για τους στόχους και τις ανάγκες τους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούνται από σπίτια, σε καθένα από τα οποία μένει μία οικογένεια SOS, στην οποία μεγαλώνουν παιδιά που παραμελούνται, εγκαταλείπονται ή κακοποιούνται. Κάθε οικογένεια αποτελείται από τη Μητέρα SOS και από τα αδέρφια που είναι τέσσερα με έξι παιδιά, αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών. Τα βιολογικά αδέρφια μένουν μαζί και δε χωρίζονται. Κάθε οικογένεια παρέχει ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, που προσφέρει εκτός από στέγη και τροφή, τη συναισθηματική αγωγή και ζεστασιά που αξίζει κάθε παιδί.

Στόχος των Παιδικών Χωριών SOS είναι να προετοιμάσει τα παιδιά να γίνουν χρήσιμα μέλη στην κοινωνία, μαθαίνοντάς τα να συνεργάζονται, να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους. Όλα τα παιδιά φοιτούν σε δημόσια τοπικά σχολεία με στόχο την ομαλή κοινωνική τους ένταξη και κάθε παιδί έχει το προσωπικό του πλάνο ανάπτυξης, ανάλογα με τις ανάγκες του. Στην ηλικία των 17-18 ετών τα παιδιά μετακομίζουν στη Στέγη Νέων, όπου με την υποστήριξη παιδαγωγών, οργανώνουν την καθημερινότητά τους, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και αποκτούν τα εφόδια που χρειάζονται για να χτίσουν το μέλλον τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Για αυτό και στην Anytime είμαστε πολύ χαρούμενοι που για ακόμα μία φορά συνεισφέρουμε στο πολύτιμο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, θέλοντας να μοιράζουμε περισσότερη αγάπη, περισσότερα χαμόγελα και ζεστασιά στα παιδιά που τον έχουν ανάγκη.