Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που διοργάνωσε η ομάδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» ήταν καλεσμένοι από την Anytime της INTERAMERICAN, ο Σπύρος Οικονόμου, Chapter Leader of Business & Ecosystems Development και ο Δημήτρης Κάλτσας, Product Οwner της ομάδας Onboarding Customer and Needs.

Το θέμα της συγκεκριμένης εκπομπής ήταν η «Ηλεκτροκίνηση από την ασφαλιστική ματιά», η ασφάλιση δηλαδή ηλεκτρικών οχημάτων, από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μηχανές μέχρι οχήματα μικροκινητικότητας.

Ηλεκτροκίνηση

Τη συζήτηση ξεκίνησε ο Δημήτρης Καλτσάς, που αναφέρθηκε αρχικά στο όραμα της Αnytime για έναν κόσμο με λιγότερη ασφάλιση και περισσότερη ασφάλεια, τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, την υποστήριξη των ηλεκτρικών οχημάτων με κάθε τρόπο και τη διάδοση της μικροκινητικότητας.

Αποστολή της Anytime είναι να προσφέρει κάθε στιγμή περισσότερα, μέσα από ένα οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών που στο επίκεντρό του βρίσκεται ο πελάτης και κάθε μορφή μετακίνησής του.

Ηλεκτροκίνηση

Τη σκυτάλη πήρε ο Σπύρος Οικονόμου που μίλησε αρχικά για τις λύσεις που προσφέρει η Anytime γύρω από τα εξατομικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα, με υπηρεσίες όπως την επιτόπου αντικατάσταση μπαταρίας στο σημείο της βλάβης, τη δωρεάν μετακίνηση μέσω beat σε περίπτωση ρυμούλκησης, λύσεις για καύσιμα, για service, για την επισκευή ελαστικών κ.α. που δίνουν αξία στην επιλογή των ασφαλισμένων και διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν ακόμη στο κατά πόσο είναι έτοιμη η ασφαλιστική αγορά για την ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων, στον εύκολο και γρήγορο τρόπο ασφάλισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Anytime σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή, με βάση τις καλύψεις και τις προσφορές που παρέχονται, αλλά και στη διαφάνεια και την απλότητα των ασφαλιστικών όρων.

Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού που παρακολουθούσε ζωντανά τη συζήτηση σχετικά με το αν είναι υποχρεωτική η ασφάλιση των οχημάτων μικροκινητικότητας, στις αλλαγές που φέρνει το Νέο Νομοσχέδιο για τα συγκεκριμένα οχήματα και στις νέες δυνατότητες ασφάλισης ηλεκτρικών οχημάτων που σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον η Anytime, διευκολύνοντας τη μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Επισήμαναν ακόμα τους παράγοντες που καθορίζουν την τιμή των ασφαλίστρων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αν είναι πιο οικονομική η ασφάλισή τους, αλλά και ποιες ενέργειες θα μπορούσαν να γίνουν, για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερα η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Τέλος, ανακοίνωσαν ότι η Anytime θα προχωρήσει και στην ασφάλιση των αυτοκίνητων Tesla, μετά από σχετική ζήτηση των κατόχων των συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Τα μέλη του Tesla Owners Greece θα έχουν άμεσα τη δυνατότητα με μία αρκετά απλή διαδικασία, αλλά και συμφέρουσα πρόταση να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους στην Anytime.

Παρακολούθησε ολόκληρη τη συζήτηση στο YouTube εδώ.