Οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και προκάλεσαν αμέτρητες καταστροφές σε περιουσίες. Θύματα όμως της πύρινης λαίλαπας ήταν και πάρα πολλά ζώα των περιοχών που κάηκαν. Αδέσποτα, κατοικίδια, άλογα, πουλιά, αλλά και άγρια ζώα έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά.

Στην Anytime κινητοποιηθήκαμε άμεσα και προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα σε όλους όσους μας χρειάζονταν. Μία από τις ενέργειές μας ήταν να στηρίξουμε την ANIMA, τον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων και έτσι είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο σημαντικό είναι το έργο του συγκεκριμένου φορέα.

ANIMA

Λίγα λόγια για την ANIMA

ANIMA

Η ANIMA είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος, με βασικό μέλημα τη φροντίδα και αποκατάσταση των άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα, και από κτηνιάτρους, βιολόγους, δασολόγους και φίλους της φύσης και της άγριας ζωής. Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός οργανισμός στην Ελλάδα για τη φροντίδα και αποκατάσταση των άγριων ζώων.

Η ANIMA παραλαμβάνει άγρια ζώα από όλη την Ελλάδα και φροντίζει κάθε χρόνο πάνω από 5.000 πουλιά, θηλαστικά κι ερπετά, αλλά και πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα.

Το έργο της ANIMA

ANIMA

Στην ANIMA λειτουργεί Σταθμός Πρώτων Βοηθειών όπου χιλιάδες τραυματισμένα και ανήμπορα ζώα φροντίζονται, θεραπεύονται και στη συνέχεια απελευθερώνονται στη φύση. Εκεί πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, διαγνωστικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις. Εκατοντάδες πολίτες έρχονται στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών φέρνοντας τραυματισμένα, άρρωστα ή ορφανά άγρια ζώα, ενώ διπλάσια άτομα επικοινωνούν με τον οργανισμό για οδηγίες και πληροφορίες.

Η ANIMA διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες, προσπαθώντας να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Ο στόχος είναι να φέρει τον κόσμο σε επαφή με το έδαφος, τα δέντρα, τα προϊόντα της γης και να ευαισθητοποιήσει μέσω των κοινωνικών μέσων και εκδηλώσεων. Ακόμη, να εκπαιδεύσει εθελοντές και φορείς για παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και να πιέσει τις δημόσιες αρχές για θέματα που αφορούν την προστασία των άγριων ζώων.

Πώς λειτουργεί η ANIMA;

ANIMA

Όπως αναφέραμε, η ANIMA είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και λειτουργεί χάρη στη βοήθεια και τις δωρεές των ανθρώπων και των υποστηρικτικών ιδρυμάτων. Πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά των ενεργών εθελοντών που συμπληρώνουν το αξιόλογο έργο του έμπειρου προσωπικού.

Στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, η ομάδα της ANIMA πραγματοποίησε αρκετές διασώσεις τραυματισμένων άγριων ζώων, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τις ομάδες εθελοντών πυροσβεστών. Τα συγκεκριμένα ζώα έλαβαν την κατάλληλη φροντίδα, στέγαση και σίτιση στην ΑΝΙΜΑ.

Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας η Anytime ήταν δίπλα στην ANIMA και συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια και το έργο των ανθρώπων της να προστατεύουν και να φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα άγρια ζώα που κινδυνεύουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της ANIMA μπορείτε να βρείτε εδώ.