Οι μετακινήσεις στις πόλεις μας αλλάζουν. Όλο και περισσότερο τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ηλεκτρικά ποδήλατα μπαίνουν στις ζωές μας και αναδεικνύονται σε εξαιρετικά εναλλακτικά μέσα μετακίνησης, αντί του αυτοκινήτου μας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ή των ταξί. Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά! Πρώτα από όλα, είναι οικονομικά και προσιτά σε όλους με μικρό κόστος χρήσης και συντήρησης. Επιπλέον, παράγουν μηδενικούς ρύπους, είναι αθόρυβα και σε βοηθούν να ξενοιάζεις από το άγχος της κίνησης και του parking.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι κι εσύ να αλλάξεις τον τρόπο που μετακινείσαι στην πόλη σου και είσαι σε δίλημμα αν θα επιλέξεις ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο, εμείς είμαστε εδώ και θα σε βοηθήσουμε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα, συγκρίνοντας τα δύο αγαπημένα μας μέσα.

ηλεκτρικό ποδήλατο

Ηλεκτρικό πατίνι

Ας ξεκινήσουμε με το ηλεκτρικό πατίνι που έχει αρχίσει να πρωταγωνιστεί στους δρόμους των ελληνικών πόλεων. Τα ηλεκτρικά πατίνια, σου χαρίζουν ευελιξία, αφού χάρη στο μικρό τους μήκος και πλάτος μπορείς να μετακινείσαι σχεδόν παντού. Έχεις κολλήσει στην κίνηση ή βρίσκεις κάποιο εμπόδιο στον δρόμο; Ανεβαίνεις για λίγο στο πεζοδρόμιο και συνεχίζεις με τα πόδια, χωρίς να καθυστερείς.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα των πατινιών είναι το μικρό τους βάρος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι σπαστά κι αναδιπλώνονται! Αυτό σημαίνει τρομερή ευκολία, αφού μπορείς να το μεταφέρεις μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν θέλεις να διανύσεις μεγαλύτερη απόσταση ή να τα τοποθετήσεις κάτω από το γραφείο σου ή στην είσοδο του σπιτιού σου.

Αποτελεί ένα ευχάριστο μέσο μετακίνησης και σχετικά ξεκούραστο για σύντομες διαδρομές στις πόλεις, αφού δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη κίνηση ή προσπάθεια από το άτομο που το χρησιμοποιεί. Ενώ το πιο σημαντικό ίσως πλεονέκτημά του είναι το μειωμένο κόστος αγοράς, αλλά και συντήρησής του.

ηλεκτρικό ποδήλατο

Ηλεκτρικό Ποδήλατο

Και περνάμε στο ηλεκτρικό ποδήλατο! Αρχικά σου χαρίζει μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας, θυμίζοντάς σου κάτι από την παιδική σου ηλικία. Επιπλέον όμως, σου προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στον δρόμο, συγκριτικά με τα ηλεκτρικά πατίνια, αφού έχει μεγαλύτερους τροχούς.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι ότι έχουν μεγαλύτερη αυτονομία. Κι αν τυχόν ξεμείνεις από μπαταρία το οδηγείς απλά με το πετάλι, χωρίς να χρειαστεί να το πάρεις στα χέρια. Οι μετακινήσεις σου δεν περιορίζονται μόνο στις πόλεις, αλλά αν έχεις όρεξη και καλή φυσική κατάσταση, μπορείς να εκμεταλλευτείς το ηλεκτρικό ποδήλατο και για αποδράσεις εκτός πόλης.

Εσένα ποιο σου ταιριάζει καλύτερα, το ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο; Πάντως, όποιο από τα δύο μέσα κι αν προτιμάς για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, το σημαντικότερο είναι να κινείσαι με ασφάλεια. Με τη νέα και πρωτοποριακή ασφάλιση ηλεκτρικών οχημάτων από την Anytime, κάνεις τις μετακινήσεις σου ξέγνοιαστες και ασφαλείς, προστατεύοντας τόσο το αγαπημένο σου μέσο, όσο κι εσένα που το οδηγείς.

Στην Anytime μπορείς να ασφαλίσεις το ηλεκτρικό σου πατίνι ή ποδήλατο για:

  • Αστική Ευθύνη
  • Προσωπικό Ατύχημα
  • Νομική Προστασία
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών
  • Έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών
  • Έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης
  • και να έχεις δωρεάν ιατρικές συμβουλές στην 24ωρη «Γραμμή Υγείας 1010»

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις και κάποιες πρόσθετες καλύψεις, όπως:

  • Οδική Βοήθεια
  • Ολική κλοπή
  • Ίδιες ζημιές

Ασφάλισε το αγαπημένο σου μέσο και απόλαυσε ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις σου!