Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια συνεργασίας της INTERAMERICAN και της ActionAid με στόχο την υποστήριξη του προγράμματος «Αναδοχή Παιδιού». Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η εταιρεία έχει συνεισφέρει σημαντικά στις δράσεις του οργανισμού σε 17 χώρες και 37 κοινότητες στην Αφρική, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική. Τα στοιχεία της συνεργασίας είναι εντυπωσιακά: η εταιρεία ενίσχυσε το έργο της ActionAid και το 2021 και το σύνολο των ετησίων αναδοχών κατά τη 12ετία έφτασε στις 1.095 συνολικής αξίας €289.080.

ActionAid

Φέτος, με τη συμμετοχή των διοικητικών τμημάτων και των γραφείων πωλήσεων, η INTERAMERICAN ανέλαβε ακόμη 86 αναδοχές παιδιών, σύμφωνα με τον στόχο της ActionAid για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης, της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης. Με τις αναδοχές, η εταιρεία έχει συνεισφέρει στη διαρκή προσπάθεια του οργανισμού σε χώρες με μεγάλη υστέρηση του βιοτικού επιπέδου, της μόρφωσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για:

  • την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής, νερού και εκπαίδευσης
  • την καταπολέμηση της φτώχειας με γνώμονα τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία
  • τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία
  • τη σωστή διαχείριση της γης και των φυσικών πόρων και την προστασία από την κλιματική αλλαγή
  • την αντιμετώπιση των καταστροφών από ακραία φυσικά φαινόμενα.

Μέσα από το πρόγραμμα Αναδοχής, η ActionAid δημιουργεί μία σχέση αλληλεγγύης του Αναδόχου με ένα παιδί που ζει σε μία πολύ υποβαθμισμένη περιοχή, αλλά και σχέση με την κοινότητα και τη χώρα στην οποία ζει αυτό το παιδί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στελέχη της INTERAMERICAN έχουν συμμετάσχει σε αποστολές της ActionAid στη Ρουάντα και την Ουγκάντα, βοηθώντας το εθελοντικό έργο του οργανισμού.

Παράλληλα με τις Αναδοχές, η INTERAMERICAN έχει συνδεθεί με το «Επίκεντρο», σημείο αναφοράς της ActionAid στον Κολωνό, παρέχοντας ασφάλιση στις εγκαταστάσεις του, ενώ στελέχη της συνεισφέρουν και στον εκπαιδευτικό τομέα, με παροχή βασικών γνώσεων για την ανάπτυξη εργασιακών δεξιοτήτων σε άτομα που προτείνει το «Επίκεντρο». Η INTERAMERICAN χορηγεί, επίσης, την ασφάλιση άλλων δύο εγκαταστάσεων: των κεντρικών γραφείων της στην Αθήνα και του παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη.

ActionAid

Ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Hellas, αναφερόμενος στην υποστήριξη που παρέχει στον οργανισμό η Εταιρία, τονίζει ότι: «Μετά από 12 χρόνια σταθερής συνεργασίας η INTERAMERICAN αποτελεί, πλέον, ένα συνοδοιπόρο της ActionAid στον αγώνα για έναν κόσμο πιο δίκαιο, ενισχύοντας το έργο μας τόσο σε απομακρυσμένους τόπους του πλανήτη όσο και μέσα στην Ελλάδα».

Από την INTERAMERICAN ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας, επισημαίνει: «Η υποστήριξη του έργου της ActionAid έχει ιδιαίτερη αξία και είναι από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες υπευθυνότητας της εταιρείας. Η συνεισφορά συνδέεται, άμεσα ή έμμεσα, με πολλούς από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (UN Sustainable Development Goals). Η αντιμετώπιση της φτώχειας και της πείνας, η φροντίδα της υγείας, η μόρφωση, η ισότητα των φύλων και τα μεγάλα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, όπως η ξηρασία, που επηρεάζουν δραματικά τη ζωή των παιδιών στους τόπους που δραστηριοποιείται η ActionAid, απασχολούν και την INTERAMERICAΝ. Στο πλαίσιο και αυτής της πολυετούς συνεργασίας, η εταιρεία ενεργεί με γνώμονα τους SDGs».