Με το πέρασμα των χρόνων ο ρόλος της γυναίκας έχει αλλάξει. Η γυναίκα στις μέρες μας είναι δυναμική και ανεξάρτητη! Πρωταγωνιστεί στον εργασιακό χώρο, στην Τέχνη, στα Κοινά, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με την οικογένειά της και το σπίτι της.

Οι ρόλοι της σήμερα είναι πολλαπλοί και απαιτητικοί, αφού προσπαθεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις διάφορες ευθύνες και προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζει. Καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικές της ανάγκες, τις εργασιακές υποχρεώσεις και τις ανάγκες των σημαντικών προσώπων της ζωής της. Η συμβολή της είναι σπουδαία στη διαμόρφωση της κοινωνίας και του πολιτισμού μας! Όμως παρόλο που ο ρόλος της είναι καθοριστικός για τη ζωή μας, πολλές φορές περιθωριοποιείται και δέχεται διακρίσεις και ανισότητες εξαιτίας του φύλου της.

Ο σύγχρονος ρόλος της γυναίκας και η ισότητα ήταν το βασικό θέμα των δράσεων της καμπάνιας «WeForWomen» του WeFor, ενός οργανισμού που έχει στόχο να μιλήσει για όλες εκείνες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί η γενιά μας.

WeforWomen

Σε μία εποχή που το ζήτημα της ισότητας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και που οι συνεχείς κρίσεις ανατρέπουν τις κοινωνικές συνθήκες ζωής, στην Anytime της INTERAMERICAN στηρίζουμε τις δράσεις που προβάλλουν τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας και την αναγνώριση της αξίας της.

Πιο συγκεκριμένα, η Anytime ήταν Platinum χορηγός της τελευταίας εκδήλωσης της καμπάνιας WeForWomen με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, υπό την αιγίδα της UNESCO (Όμιλος Πειραιώς & Νήσων), του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ).

Μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση καταξιωμένoι ομιλητές και φοιτήτριες από τον χώρο του Πολιτισμού ανέδειξαν τον σπουδαίο ρόλο που έχει και μπορεί να επιτελέσει η γυναίκα στον συγκεκριμένο χώρο τα επόμενα χρόνια, αλλά και τις εκφάνσεις που αυτός ο ρόλος αποκτά στην Ελλάδα του 2021. Τα έσοδα από τις προσκλήσεις θα διατεθούν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΜΑΚΑ για την υποστήριξη των δράσεών της σχετικά με ζητήματα ισότητας ανάμεσα στα φύλα.

Στην Anytime είμαστε πολλοί περήφανοι που υποστηρίξαμε τη συγκεκριμένη δράση που αγκαλιάζει την ισότητα των δύο φύλων για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Θέλουμε να αποτελούμε ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και να συμμετέχουμε σε κάθε πρωτοβουλία που κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, ασφαλέστερο και δικαιότερο για όλους.