Σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού αποτελούν τα δίτροχα ή τα τετράτροχα οχήματα ATV. Είναι οι γνωστές μας “γουρούνες”, οι οποίες κατακλύζουν τους δρόμους όλων των ελληνικών νησιών.

ATV είναι τα αρχικά της ονομασίας All Terrain Vehicle. Όπως δηλώνει το όνομα τους, με αυτά τα οχήματα μπορούμε να μετακινηθούμε ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία.

atv-γουρουνα

Δάση, αμμώδεις οδοί, πετρώδη εδάφη, ακόμα και βάλτοι, διασχίζονται εύκολα με τα χοντρά λάστιχα των οχημάτων ATV. Οι γουρούνες “τσαλαβουτάν” οπουδήποτε, κάτι που μάλλον εξηγεί την χιουμοριστική ελληνική τους ονομασία.

Δεν γίνεται να μην σου τραβήξουν την προσοχή αυτά τα μικρά “θηρία”, που θυμίζουν σκηνικό από αμερικανική ταινία δράσης! Όμως, όσο συναρπαστική και αν είναι η οδήγηση τους, απαιτεί αυξημένη προσοχή.

“Ο έρωτας ενός αυτοκινήτου και μιας μοτοσικλέτας”

Αυτός ο χαρακτηρισμός ανήκει στον πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, Άρη Ζωγράφο. Αποτυπώνει εύστοχα την πραγματικότητα για ένα όχημα, το οποίο “λατρεύουμε να μισούμε”!

Στα τέλη του 2017, το υπουργείο Υποδομών απαγόρευσε την κυκλοφορία τους στο ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο της χώρας, μία απόφαση που αργότερα ανακλήθηκε.

Ένα όχημα δεν είναι από μόνο του επικίνδυνο. Η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι που εγκυμονεί κινδύνους.

Επομένως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ή η παράβαση του ορίου ταχύτητας, μπορεί να γίνει αιτία πρόκλησης ατυχήματος είτε οδηγούμε αυτοκίνητο, είτε δίκυκλο, είτε όχημα ATV. Επιπλέον, οι οδηγοί των υπόλοιπων οχημάτων πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να συντονίζονται κατάλληλα με τις χαμηλότερες ταχύτητες των ATV, δηλαδή να προσπερνούν με πολύ προσοχή και να επωφελούνται της ευκαιρίας για να γνωρίσουν τη χαρά και ηρεμία της οδήγησης με χαμηλότερες ταχύτητες, ειδικά στις διακοπές.

Η απαγόρευση είναι πάντα η εύκολη λύση. Αποτελεσματικότερη όμως είναι η προσοχή, η ενημέρωση και εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. Αυτός είναι ο συνδυασμός για να μείνουν οι “γουρούνες” μία γραφική ανάμνηση ενός ηλιόλουστου καλοκαιριού.

*Για την συγγραφή του παραπάνω κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας

https://ec.europa.eu/transport/road_safety/sites/roadsafety/files/pdf/statistics/dacota/bfs2018_motomoped.pdf