…η σύγχρονη εφεύρεση του κινητού τηλεφώνου από τον Μάρτιν Κούπερ, το 1972 χαρακτηρίστηκε ως αναγκαία, αφού αποδέσμευσε τον άνθρωπο από τα καλώδια;

Θα αναρωτηθείτε βέβαια, τι σχέση έχει αυτό το κείμενο σε ένα blog που κύριο θέμα αποτελεί η ασφάλεια; Και όμως έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια και μάλιστα με την προσωπική.

Μπορεί λοιπόν η εφεύρεση του αμερικάνου Μάρτιν Κούπερ να αποτέλεσε σημαντική, αλλάζοντας την καθημερινότητά μας, παρόλα αυτά αύξησε τις πιθανότητες των ατυχημάτων εξαιτίας της συχνής χρήσης του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια οδήγησης.

Ο κίνδυνος αυτός παραμένει ο ίδιος ακόμα και στις περιπτώσεις των οδηγών που χρησιμοποιούν hands free ή συνομιλούν με ανοιχτή ακρόαση κατά τη διάρκεια οδήγησης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι ο εγκέφαλος του ατόμου επεξεργάζεται πολύ πιο αργά τις οπτικές πληροφορίες που λαμβάνει, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο χρόνο αντίδρασης σε οτιδήποτε προκύψει στο δρόμο.

Αποφύγετε λοιπόν την χρήση του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια οδήγησης! Αν τυχόν χρειαστεί να μιλήσετε αναγκαστικά στο κινητό σας σταματήστε στην άκρη του δρόμου προσεχτικά.