Όταν έρχεται η ώρα να διαλέξεις ένα αυτοκίνητο έρχεσαι αντιμέτωπος με πολλές και διαφορετικές δυνατότητες επιλογής. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά χρώματα, να διαλέξεις αν θα είναι mini, μικρομεσαίο, SUV ή οικογενειακό, αν θα είναι πεντάπορτο ή τρίπορτο, ποια ηλεκτρονικά συστήματα θα διαθέτει, ποια επένδυση θα έχει στο εσωτερικό του και άλλα πολλά.

Υπάρχει όμως ένα στοιχείο του αυτοκινήτου σου που δε γίνεται να αλλάξει και είναι ίδιο σε όλα τα οχήματα. Και δεν είναι άλλο από τα ελαστικά του, που είναι πάντα σε μαύρο χρώμα.  

Κι ενώ όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας είναι πολύ σημαντικά για την οδική μας ασφάλεια, είναι αυτά που φέρνουν σε επαφή το όχημά μας με το οδόστρωμα, βοηθούν στο ασφαλές φρενάρισμα και στην οικονομία καυσίμων, έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο είναι μαύρα;

Loop Gets GIF

Η αιθάλη είναι υπεύθυνη για το μαύρο χρώμα των ελαστικών

Τα ελαστικά των οχημάτων είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ, που ως υλικό έχει κανονικά λευκό-γαλακτώδες χρώμα. Στο καουτσούκ προστίθεται όμως αιθάλη, που είναι γνωστή ως μαύρος άνθρακας, ένα σταθεροποιητικό χημικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για το μαύρο χρώμα των ελαστικών του οχήματός σου. Ο μαύρος αυτός άνθρακας συνδυάζεται με άλλα πολυμερή, για να δημιουργήσει τη σύνθεση του πέλματος του ελαστικού.

Το τελευταίο όμως διάστημα εξαιτίας του πολέμου, οι εταιρίες κατασκευής ελαστικών φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη μαύρου άνθρακα, σε σύγκριση με τη ζήτηση που υπάρχει.

Meca24 GIF

Τι προσφέρει η προσθήκη της αιθάλης

Η προσθήκη της αιθάλης:

  • Αυξάνει την αντοχή και τη δύναμη του ελαστικού.
  • Απομακρύνει τη θερμότητα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της οδήγησης εξαιτίας της τριβής του πέλματος του ελαστικού με τον δρόμο, επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.
  • Προστατεύει το ελαστικό από τις καταστρεπτικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και του όζοντος, που οδηγούν στη φθορά του ελαστικού.
  • Κάνει πιο αξιόπιστη την κίνηση του αυτοκινήτου, προσδίδοντας ασφάλεια στον οδηγό του οχήματος.

Τα ελαστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στις ασφαλείς μετακινήσεις με το αυτοκίνητό σου. Πολύ σημαντική είναι βέβαια και η επιλογή της ασφάλειάς του, για αυτό κι εμείς στην Anytime σου προσφέρουμε διαφορετικά προγράμματα ασφάλισης, ανάλογα με το πόσο συχνά και πώς οδηγείς, ώστε να βρεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.