Τα βλέπεις πλέον παντού. Σε κάθε δρόμο, όλες τις ώρες της μέρας και από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ο λόγος για τα ηλεκτρικά πατίνια που έφεραν έναν νέο οικολογικό τρόπο μετακίνησης στις πόλεις μας, που συζητήθηκε και συζητιέται ακόμα πιο έντονα το τελευταίο διάστημα.

Εμείς σε αυτό το άρθρο θα σου πούμε για ποιο λόγο αξίζει να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό πατίνι για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, αλλά και βασικούς κανόνες που οφείλει να ακολουθεί κάθε αναβάτης πριν ξεκινήσει η εμπειρία του με ένα πατίνι.

ηλεκτρικό πατίνι

Γιατί να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό πατίνι

Ευκολία

Το ηλεκτρικό πατίνι είναι πιο γρήγορο από το περπάτημα και πιο εύκολο στην οδήγηση από το ποδήλατο. Σε εξυπηρετεί απίστευτα για κοντινές αποστάσεις και βολεύει ακόμα περισσότερο, γιατί μπορείς να το κλείσεις και να το πάρεις μαζί σου στο μετρό.

Οικονομία

Γιατί να χαλάς βενζίνη για κοντινές αποστάσεις, όταν μπορείς να χρησιμοποιείς ένα πατίνι και να εξοικονομείς ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα;

Σεβασμός στο περιβάλλον

Ένα ηλεκτρικό πατίνι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και βοηθάει να αντιμετωπιστούν μερικά σημαντικά προβλήματα των μεγαλουπόλεων, όπως το νέφος, η ηχορρύπανση και η κίνηση.

Τέλος η ανησυχία για το parking

Είναι γεγονός πως με ένα ηλεκτρικό πατίνι δε χρειάζεται να αγχωθείς για το αν θα βρεις parking, αφού μπορείς να το αποθηκεύσεις διπλωμένο, όπου κι αν πηγαίνεις.

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι super οικονομικά και ευέλικτα για να κινείσαι στην πόλη, είναι όμως και πολύ επικίνδυνα. Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού πατινιού χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, είτε εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών είτε εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

ηλεκτρικό πατίνι

Πώς να κυκλοφορείς με ασφάλεια παρέα με το αγαπημένο σου πατίνι

Επειδή με όποιο μέσο κι αν προτιμάς να μετακινείσαι δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το να φτάνεις με ασφάλεια στον προορισμό σου, ακολούθησε κάποια σημαντικά μέτρα ασφαλείας, για να απολαμβάνεις τις διαδρομές σου με ένα ηλεκτρικό πατίνι.

  • Να φοράς πάντα κράνος και προστατευτικά αγκώνων και γονάτων, όταν κυκλοφορείς με ένα ηλεκτρικό πατίνι.
  • Προτίμησε φωτεινά ή αντανακλαστικά ρούχα για να φαίνεσαι καλύτερα στους υπόλοιπους οδηγούς.
  • Να οδηγείς πάντα με την κατεύθυνση της κυκλοφορίας του δρόμου και ποτέ ανάποδα και να δίνεις μεγάλη προσοχή στις διασταυρώσεις και τις εξόδους parking. 
  • Να τηρείς τα όρια ταχύτητας και μην κινείσαι πιο γρήγορα από ότι το επιτρέπουν oι συνθήκες.
  • Να ενημερώνεις τους άλλους χρήστες του δρόμου, όταν πρόκειται να στρίψεις ή να αλλάξεις λωρίδα.
  • Να οδηγείς το πατίνι ακολουθώντας τους κανόνες του Κ.Ο.Κ., προστατεύοντας πάντα τον εαυτό σου, τους πεζούς και τα άλλα οχήματα.

Και για ό,τι χρειαστείς εμείς είμαστε δίπλα σου! Για να νιώθεις την προστασία που χρειάζεσαι κάθε στιγμή που μετακινείσαι με το αγαπημένο σου ηλεκτρικό πατίνι επίλεξε μία ασφάλιση Anytime που προστατεύει τόσο το εναλλακτικό μέσο μετακίνησής σου, αλλά κι εσένα που το οδηγείς.