Όσοι κινούνται στην Αθήνα, έχουν και έναν επιπλέον λόγο για να μπουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η πρωτεύουσά μας έχει το κατάλληλο προφίλ, ώστε η μπαταρία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποδίδει στο μέγιστο!

Πώς το ξέρουμε;

Πρόκειται για ένα εύρημα που προέκυψε από μία σχετική έρευνα που διεξάχθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο του Αϊντάχο που αποτελεί τμήμα των εθνικών εργαστηρίων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας ένα Tesla Model 3 σε διάφορες πόλεις του κόσμου καταμέτρησαν τα χιλιόμετρα που διένυσε το όχημα με το ίδιο φορτίο ενέργειας.

μπαταρία

Η πρώτη πεντάδα

Το Σίδνεϋ, το Λος Άντζελες και η Αθήνα είναι οι τρεις πόλεις στις οποίες το όχημα έκανε ακριβώς 351 χιλιόμετρα, πετυχαίνοντας τη μέγιστη απόδοση λόγω των κλιματολογικών συνθηκών. Η μέση θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας είναι 17,5 βαθμοί Κελσίου και στο Σίδνεϋ 18. Τέταρτη στη σειρά είναι η πόλη του Μεξικού, όπου διανύθηκαν 346 χιλιόμετρα και η μέση θερμοκρασία της είναι 16 βαθμοί Κελσίου και πέμπτη η Λισαβόνα με 349 χιλιόμετρα.

μπαταρία

Ποια η σχέση θερμοκρασίας – μπαταριών;

Σύμφωνα με άλλες έρευνες, οι μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν άμεση σχέση με τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες επηρεάζουν την απόδοσή τους. Το κρύο μειώνει σε μεγάλο βαθμό την χωρητικότητά τους, ενώ η υπερβολική ζέστη τις εξαντλεί ταχύτερα. Η μπαταρία ενός plug-in ηλεκτροκίνητου, μπορεί να έχει διακυμάνσεις έως και 25% λόγω καιρού.

μπαταρία

Το συμπέρασμα

Η Αθήνα, όπως και άλλες πόλεις που έχουν εύκρατο κλίμα και ήπιες θερμοκρασίες, θεωρούνται ιδανικές περιοχές για τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή τη στιγμή ήδη στην Ευρώπη προωθείται η ηλεκτροκίνηση με κρατικές επιδοτήσεις για την αγορά νέων οχημάτων, με πολιτικές που τοποθετούν το τέλος της κατασκευής βενζινοκινητήρων και diesel το έτος 2030.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον.

Αν σκέφτεσαι κι εσύ να κάνεις το μεγάλο βήμα και να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην Anytime βρίσκεις την ασφάλεια που χρειάζεσαι σε ιδανική τιμή και πολλά επιπλέον προνόμια που διευκολύνουν την καθημερινότητά σου!