Η υψηλή ζήτηση για σπίτια από νέους φοιτητές, ζευγάρια και οικογένειες, αλλά και η χαμηλή διάθεση από ιδιοκτήτες που θέλουν να συνεχίσουν τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, καθιστούν το τέλος του καλοκαιριού ως ένα αρκετά δύσκολο timing για κάποιον που χρειάζεται ένα σπίτι άμεσα.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις το σπίτι που χρειάζεσαι:

Ψάξε σε ιδανική για σένα περιοχή

Προτίμησε μια περιοχή που έχει βασικές για σένα ευκολίες, όπως σούπερ μάρκετ, φούρνο, στάση λεωφορείου, σχολείο αν είσαι γονιός και πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς, για να διευκολύνονται οι μετακινήσεις σου.

Βρες το σπίτι που πραγματικά χρειάζεσαι

Είναι πολύ σημαντικό να βρεις ένα σπίτι που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται να επιλέξεις ένα μεγαλύτερο σπίτι με υψηλότερο ενοίκιο, αν είσαι ένα άτομο. Αντιθέτως, αν είστε οικογένεια, ένα έξτρα δωμάτιο σίγουρα θα σας διευκολύνει, οπότε ίσως είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα μεγαλύτερο σπίτι σε κάποια περιοχή με χαμηλότερα ενοίκια, για να είναι εντός του budget σου.

Έλεγξε την κατάσταση του μελλοντικού σπιτιού σου

Πριν υπογράψεις οποιοδήποτε συμβόλαιο, έλεγξε προσεκτικά για ζημιές στο σπίτι και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να τις επιδιορθώσει πριν μπεις. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επισκέπτεσαι τα υποψήφια διαμερίσματα πάντοτε μέρα, για να τσεκάρεις καλύτερα την κατάστασή τους.

Ενημερώσου για τα κοινόχρηστα

Δεν είναι flat η τιμή τους για όλα τα κτήρια, αφού κάθε σπίτι έχει άλλες ανάγκες. Ενημερώσου από τον ιδιοκτήτη για το ποσό που περίπου κυμαίνονται, καθώς ο χειμώνας μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις στους λογαριασμούς σου.

Προτίμησε σπίτια με αλουμινένια κουφώματα

Κερδίζεις ησυχία, αλλά και μόνωση για τον χειμώνα, οπότε μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα από τη θέρμανση. Ευπρόσδεκτοι φυσικά πάντα ο ηλιακός και ο θερμοσίφωνας, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ανακαίνιση χρειάζεται το σπίτι σου.

Εμείς σου ευχόμαστε να βρεις όσο πιο γρήγορα γίνεται το σπίτι που πραγματικά επιθυμείς και να το φέρεις στα μέτρα σου. Και για να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα κάθε στιγμή στον αγαπημένο σου χώρο, απόκτησε μία ασφάλιση περιεχομένου Anytime, για να προστατεύεις τα σημαντικά και πολύτιμα για σένα αντικείμενα.