Η ζωή μας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Η πρόοδος της τεχνολογίας και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν τον τρόπο που ζούμε. Η τεχνολογία είναι παρούσα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας, κάνοντας τη ζωή μας ευκολότερη, καλύτερη και πιο διασκεδαστική. Κι όπως είναι λογικό οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν και το σπίτι μας, στο οποίο ζούμε πολύ περισσότερο πια από ότι παλιά. Το σπίτι μας είναι το κέντρο δράσης για την οικογένεια, την εργασία και πολλές φορές την ψυχαγωγία μας.

Οι ώρες που περνάμε στον προσωπικό μας χώρο, μας έχουν κάνει να τον προσέχουμε πολύ περισσότερο. Πολλοί από εμάς αναδιαμορφώνουμε και ανακαινίζουμε το σπίτι μας, αναβαθμίζοντάς το, ενώ το smart home είναι πλέον γεγονός. Έξυπνες οικιακές συσκευές από πλυντήρια και σκούπες, μέχρι θερμοστάτες και καφετιέρες κατακλύζουν κάθε νοικοκυριό.

Επιπλέον, καθώς το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής μεγαλώνει, φαίνεται πως δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στη συντήρηση του σπιτιού μας με αρκετούς Έλληνες να κάνουν ήδη ενέργειες για να αποφύγουν ζημιές από φυσικούς κινδύνους και να βάζουν ως προτεραιότητα την προστασία του σπιτιού από τα φυσικά φαινόμενα.

σπίτι

Τι συμβαίνει με την κλιματική αλλαγή;

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε δει και σε πολλές περιοχές της χώρας μας φυσικά φαινόμενα καταστροφών. Πυρκαγιές, θύελλες, πλημμύρες, έντονες χιονοπτώσεις και σεισμοί προκαλούν όλο και μεγαλύτερες ζημιές σε περιουσίες και κυρίως σε κατοικίες, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα θα κάνουν μελλοντικά όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους, εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τέτοια απρόβλεπτα και ακραία φυσικά φαινόμενα και να φροντίσουμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας με μία ασφάλιση κατοικίας. Γιατί με μία ασφάλιση σπιτιού προστατεύουμε το μέρος που μένει και μεγαλώνει η οικογένειά μας και αποτελεί ίσως το σημαντικότερο περιουσιακό μας στοιχείο, στο οποίο έχουμε επενδύσει οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά.

σπίτι

Γιατί η ασφάλιση κατοικίας είναι αναγκαία στη σύγχρονη εποχή;

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάνουν την ασφάλεια σπιτιού αναγκαία:

1.Τα καλοκαίρια σημειώνονται αρκετές πυρκαγιές κι εμπρησμοί.

2.Η Ελλάδα είναι μία χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα και συγκεκριμένα κατέχει την 6η θέση στις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου. Επομένως μία ασφάλεια σπιτιού που περιλαμβάνει και την κάλυψη του σεισμού μπορεί να αποκαταστήσει ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ένας σεισμός.

3.Οι ζημιές που προκαλούν οι πλημμύρες σε αρκετά σπίτια έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

4.Όλο και περισσότερος κόσμος επενδύει όπως είπαμε σήμερα στο σπίτι του κι επιλέγει έξυπνα gadgets που διευκολύνουν την καθημερινότητά του. Με μία ασφάλεια περιεχομένου εξασφαλίζουμε πως αν συμβεί κάποια ζημιά, τα αντικείμενα του σπιτιού μας θα είναι όπως πριν.

Σήμερα το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό, περίπου στο 15%. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές τις κατοικίες είναι ασφαλισμένες εξαιτίας κάποιου στεγαστικού δανείου.

Κι όμως μία ασφάλιση κατοικίας είναι πιο προσιτή από ότι πολλοί πιστεύουμε. Μπορεί να κοστίζει μόλις από €9 τον μήνα και να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμη, αν συμβεί μία απρόσμενη ζημιά στο σπίτι μας.

Μάθε κι εσύ τα προγράμματα ασφάλισης σπιτιού της Anytime και επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.