Και ποιος δεν αγαπάει τη φύση, τα φυτά και τα λουλούδια; Πολλοί από εμάς φέρνουμε ένα μικρό κομμάτι της, σε κάποια γλαστρούλα ή στον κήπο του σπιτιού μας. Το μυστικό δεν είναι μόνο στη φροντίδα, αλλά και στη σωστή επιλογή φυτών και λουλουδιών που αντέχουν στο μεσογειακό – και πλέον ιδιαίτερα ζεστό – κλίμα της χώρας μας.

Ορίστε λοιπόν μερικές ιδανικές επιλογές, που ομορφαίνουν το σπίτι σου και αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού.

Λαντάνα

Είναι ένας μικρός θάμνος με πολύ όμορφα και πολύχρωμα λουλουδάκια που ανθίζουν από τον Μάιου έως τον Νοέμβριο. Τον έχεις δει σίγουρα σε κάποιο πάρκο, καθώς χαρακτηρίζεται από την αντοχή του.

Κάννα

Η τροπική κάννα μάς έρχεται από τη νότια Αμερική και εντυπωσιάζει με τα μεγάλα χρωματιστά λουλούδια της, τα οποία κρατάει μέχρι το φθινόπωρο. Μπορείς να τη βρεις σε βολβούς ή έτοιμη σε γλαστράκι.

Καλάδιο

Αν δεν σου αρέσουν τα άνθη, όμως αγαπάς τα εντυπωσιακά χρώματα, τότε το καλάδιο πρέπει να μπει στο σπίτι σου. Είναι ένας θάμνος που τα φύλλα του έχουν έντονα ροζ χρώματα. Χαρακτηρίζεται για την αντοχή του στη ζέστη.

Λεβάντα

Τα συναρπαστικά μωβ άνθη της αναβαθμίζουν αισθητικά κάθε χώρο. Οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε για το άρωμά της. Αφού τη φυτέψεις, μπορείς να αποξηράνεις λίγη και να τη βάλεις στα συρτάρια των ρούχων για έξτρα φρεσκάδα. Ναι, λεβάντα περιέχουν και πολλά από τα μαλακτικά που χρησιμοποιείς!

Ηλιοτρόπιο

Τα έχει εξυμνήσει ο Van Gogh, οπότε δε χρειάζονται συστάσεις. Το όνομά τους οφείλεται στην ικανότητά τους να περιστρέφονται, για να κοιτάζουν πάντα προς τον ήλιο.

Ντάλια

Ένα πανέμορφο λουλούδι το οποίο έρχεται από το Μεξικό και την Κολομβία. Βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις, όμως οι εντυπωσιακότερες είναι οι ροζ και οι φούξια. Χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα σε σχέση με την ομορφιά που σου προσφέρει.

Σίγουρα με όλα αυτά το σπίτι σου θα δείχνει και θα μυρίζει πολύ πιο όμορφα. Καλοκαίρι όμως σημαίνει και ανέμελες και ξέγνοιαστες στιγμές! Και αυτές τις εξασφαλίζει η ασφάλεια κατοικίας της Anytime, με την οποία μπορείς να νιώθεις σιγουριά όχι μόνο για τα φυτά και τα λουλούδια σου, αλλά και για το κτίριο του σπιτιού σου, τα αγαπημένα σου αντικείμενα, τα έπιπλα και τις συσκευές σου!