Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τις φθινοπωρινές αποδράσεις με το αυτοκίνητο; Εμείς είμαστε και σου ετοιμάσαμε έναν οδηγό για να σε βοηθήσουμε στον έλεγχο σου!

Οι διακοπές και οι αποδράσεις ποτέ δεν είναι αρκετές και η κάθε εποχή θέλει τις δικές της. Η καλύτερη περίοδος για να γνωρίσουμε τα βουνά και τα χωριά της Ελλάδας είναι τώρα το φθινόπωρο. Αν έχεις προγραμματίσει και εσύ ένα αντίστοιχο ταξίδι ή το σκέφτεσαι σοβαρά, είναι καιρός πριν φτιάξεις βαλίτσες να κάνεις έναν γρήγορο έλεγχο στο αυτοκίνητο σου για να μη γίνει η ανέμελη βόλτα περιπέτεια. 

Κάνουμε τα service μας πριν ξεκινήσουμε

Αν έχεις αφήσει σε εκκρεμότητα κάποια εργασία ή αντικατάσταση, θα σου προτείνουμε να την κάνεις πριν το ταξίδι, ώστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Επιπλέον είναι η ευκαιρία να κάνεις και έναν μηχανικό έλεγχο. 

Άλλαξε ελαστικά

Τα νέα ελαστικά -τα οποία χρειαζόσουν- δεν θα κάνουν μόνο πιο άνετο και ασφαλές το ταξίδι, αλλά θα μπορέσουν να σου εξοικονομήσουν και καύσιμα.

Πάρε μόνο όσα χρειάζεσαι

Δεν χρειάζεται να κουβαλάς καθαριστικά, αξεσουάρ και εργαλειοθήκη στο ταξίδι σου, αλλά ούτε και πολλές βαλίτσες αν πας για 1-2 μέρες κάπου. Αφαιρώντας βάρος από το όχημά σου, κερδίζεις χρήματα από τα καύσιμα.

Βάλε νέους υαλοκαθαριστήρες

Καθώς η βροχή πάντα παίζει σαν ενδεχόμενο μέσα στο φθινόπωρο, καλό είναι να μπορείς να ανταπεξέλθεις μαζί της. Νέοι υαλοκαθαριστήρες, ιδανικά σιλικόνης και νερό αντί σαπουνάδας είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχεις πάντα καθαρά τζάμια. 

Μην αφήνεις ελεύθερα αντικείμενο στο ταξίδι

Καλό είναι όταν οδηγείς να είσαι σίγουρος πως όλα τα πράγματα βρίσκονται στο πορτ μπαγκάζ. Αν κάτι έχει ξεμείνει καλό είναι τοποθετηθεί στα πίσω καθίσματα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μετακινηθεί και σε ενοχλήσει κατά το ταξίδι. 

Τέλος να είσαι εσύ έτοιμος

Τη μέρα πριν το ταξίδι φρόντισε να μην έχεις βγει, αλλά να έχεις κοιμηθεί τόσο ώστε να νιώθεις ξεκούραστος και φρέσκος. Η κάθε ώρα στο τιμόνι σου προσθέτει κούραση και χρειάζεται εξαιρετικά αντανακλαστικά για να φτάσεις με ασφάλεια και να περάσεις super! 

Τέλος μην ξεχάσεις το σημαντικότερο, την ασφάλεια αυτοκινήτου από την Anytime η οποία σου προσφέρει πλήθος καλύψεων!