Το λιμάνι και οι γειτονιές, τα μπάνια στην ακτή Δηλαβέρη, τα ρεμπέτικα, η Μάντρα με τον θρυλικό Μπέμπη, οι μεροκαματιάρηδες, η Τρούμπα, οι πόρνες και οι κυρίες, o Ολυμπιακός…

Εικόνες βγαλμένες από την δεκαετία του ’50, ήχοι, μουσικές, μνήμες. Όλα αυτά περνούν μέσα από τα «Παράνομα φιλιά – Κόκκινα φανάρια», την παράστασης που ανεβάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο Νίκος Μαστοράκης, σε δικό του κείμενο, σκηνοθεσία, σκηνικά και μουσική επιμέλεια, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Αθηνά Μαξίμου, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αιμίλιο Χειλάκη κ.ά.

Δεν πρόκειται για μια παραλλαγή της περίφημης ταινίας του Βασίλη Γεωργιάδη «Κόκκινα φανάρια», αλλά για ένα έργο-φόρος τιμής στον Πειραιά της δεκαετίας του ’50 και ειδικότερα στην Τρούμπα. Ολοκληρώστε το ταξίδι στο παρελθόν κάνοντας στάση «Στου Μπελαμί το ουζερί», το ιστορικό πειραιώτικο στέκι Bell Ami. Η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα και αξίζει να κλείσετε τη βραδιά με ένα τσιπουράκι Τυρνάβου ή κρασί για να δοκιμάσετε ζυμωτό ψωμί, αχνιστά μύδια Χαλκιδικής, σκοπελίτικη τυρόπιτα με το σπιτικό φύλλο, πατατοσαλάτα με πέστροφα, φάβα Φενεού, αλλαντικά από τη Θράκη και άλλες ελληνικές σπιτικές γεύσεις.