Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα online εκδήλωση συναντήθηκαν οι άνθρωποι της INΤERAMERICAN με 20 φοιτητές από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Shadow a business tribe for a day, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Εταιρίας και τη συνεργασία του Σωματείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας /Junior Achievement (ΣΕΝ/JA Greece).

 

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με στελέχη της INTERAMERICAN για τη νέα οργανωτική δομή της Εταιρίας και τους λόγους που την προκάλεσαν, να ενημερωθούν για το νέο προφίλ του ιδανικού υποψήφιου εργαζόμενου, ποιες δεξιότητες πρέπει να έχει, αλλά και για τις προκλήσεις που φέρνουν οι νέες ψηφιακές τάσεις στην ασφαλιστική βιομηχανία και πώς αυτές ενσωματώνονται στην εργασιακή καθημερινότητα.

Παράλληλα, περιηγήθηκαν ψηφιακά στα γραφεία της Εταιρίας, διαπιστώνοντας ότι η έννοια της ομαδικότητας και της συνεργασίας ενισχύονται και από τον τρόπο που είναι διαμορφωμένοι οι εργασιακοί χώροι.  

Τους φοιτητές καλωσόρισε η κ. Χρύσα Ελευθερίου, Ecosystem Business Developer, που οργάνωσε και συντόνισε τo ψηφιακό event, δηλώνοντας την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με το ΣΕΝ καθώς πρόκειται ίσως για τον μοναδικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελλάδα που εισάγει τα παιδιά και τους νέους στην έννοια της επιχειρηματικότητας με τον πιο ωφέλιμο και βιωματικό τρόπο, υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα.

στελέχη INTERAMERICAN

Τις ομιλίες άνοιξε η κ. Δροσιά Καρδάση, Human Resources Manager, που αναφέρθηκε στο ιδανικό προφίλ ενός υποψήφιου εργαζόμενου και στα power skills που χρειάζεται να έχει, εισάγοντας τους φοιτητές στο νέο πρωτοποριακό μοντέλο της INTERAMERICAN, που στηρίζεται στα Business Tribes. Υποστήριξε ακόμη ότι η Εταιρία εφαρμόζει διάφορους τρόπους και μεθοδολογίες εργασίας που διευκολύνουν την καινοτομία.

στελέχη INTERAMERICAN

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Πάνος Κούβαλης, Mobility and Convenience Tribe Leader, που εξήγησε στους φοιτητές τη φιλοσοφία των Business Tribes, τα πλεονεκτήματα που έχουν σε σχέση με παραδοσιακές οργανωτικές δομές, τον σκοπό και τον τρόπο λειτουργίας του Mobility and Convenience Tribe της INTERAMERICAN και πώς όλα αυτά συνδέονται με στόχο τη δημιουργία λύσεων και καινοτόμων υπηρεσιών (ασφαλιστικών ή μη) γύρω από την κινητικότητα (Μobility) και την ευκολία στη ζωή (Convenience) των ανθρώπων.

στελέχη INTERAMERICAN

Onboarding people, make and keep customers happy, μεθοδολογία agile, product ownership είναι κάποιες από τις σύγχρονες επιχειρηματικές έννοιες και πρακτικές που εφαρμόζονται στην INTERAMERICAN και για τις οποίες ενημερώθηκαν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της δίωρης διαδικτυακής συνάντησης.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια δια ζώσης επίσκεψη και συνάντηση με τους ανθρώπους της INTERAMERICAN στα γραφεία της Εταιρίας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.