Γιορτάζουμε την Father’s Day και όλους τους μπαμπάδες και φέτος με έναν ξεχωριστό τρόπο. Πώς είπε η Anytime τα δικά της χρόνια πολλά στους super μπαμπάδες;

Οι γονείς μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και ως παιδιά βρίσκουμε τους δικούς μας τρόπους για να τους πούμε χρόνια πολλά και να τους δείξουμε την αγάπη μας. Για τη φετινή Ημέρα του Πατέρα, ετοιμάσαμε ένα ξεχωριστό δώρο, με τη συμμετοχή παιδιών.

Τι είναι η Ημέρα του Πατέρα;

Πρόκειται για μία ετήσια κινητή γιορτή που έχει ως στόχο να αναδείξει τη συμβολή των μπαμπάδων και να ενισχύσει τους πατρικούς δεσμούς. Η συγκεκριμένη γιορτή είναι κινητή και τιμάται στην Ελλάδα κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, ενώ για άλλες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Φέτος στη χώρα μας πέφτει στις 16 Ιουλίου!

Πότε ξεκίνησε;

Η πρώτη φορά που τιμήθηκε η Father’s Day ήταν στις 5 Ιουλίου 1908 στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνιας. Αφορμή ήταν, ο φόρος τιμής σε 210 νεκρούς μπαμπάδες θύματα του δυστυχήματος στα ορυχεία Μόνονγκα που είχε γίνει πριν κάποιους μήνες. Η όλη διοργάνωση ήταν πρωτοβουλία της Grace Golden Clayton. Παραδόξως, λόγω άλλων γεγονότων, η εν λόγω δράση δεν αναγνωρίστηκε και η όλη φήμη πήγε στη Sonora Dodd που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον που οργάνωσε μία γιορτή για τους βετεράνους του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου αρκετά αργότερα.

Στην Ελλάδα η γιορτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τους διαζευγμένους πατεράδες, ώστε να αναδείξουν τη συμβολή τους στην ανατροφή των παιδιών.

Η δράση μας για τη Father’s Day 2024

Ως Anytime θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό και με δυνατά συναισθήματα. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα video όπου παιδικές φωνές κάνουν ένα voice over σε διάφορα στιγμιότυπα με πρωταγωνιστές τους μπαμπάδες τους.

Στα παιδιά γίνεται η ερώτηση «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις» και το κάθε ένα απαντά με κάτι που έχει σχέση με τον πατέρα του ή μία εμπειρία που είχαν μαζί και τα καθόρισε. Οι απαντήσεις είναι εξαιρετικά ενδυναμωτικές και αποτυπώνουν ακριβώς αυτό τον μοναδικό πατρικό δεσμό. Τα παιδιά οραματίζονται να γίνουν υπερήρωες ή να βρουν κάποιον να τα φροντίζει όταν μεγαλώσουν όπως ο μπαμπάς τους.

Δες τώρα το βίντεο εδώ.