Η εξοχική κατοικία αποτελεί και αυτή περιουσιακό σας στοιχείο, όπως ακριβώς και η κύρια κατοικία, ενώ απειλείται από τους ίδιους ακριβώς κινδύνους με την κύρια και μάλιστα κάποιες φορές, σε μεγαλύτερο βαθμό!

Για να γίνει όμως ευκολότερα κατανοητή η ανάγκη ασφάλισης της εξοχικής κατοικίας, είναι σημαντικό να αναλυθούν τα δεδομένα που ισχύουν για αυτή:

Η εξοχική κατοικία είναι, συνήθως, κατασκευασμένη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κατασκευάζονται και οι κύριες κατοικίες ενώ ταυτόχρονα διαθέτει το σύνολο του εξοπλισμού και της επίπλωσης που χρειάζεται ένα σπίτι για να είναι λειτουργικό και να μπορεί να φιλοξενήσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Οποιαδήποτε, λοιπόν, ζημιά ή κίνδυνος την απειλεί μεταφράζεται σε επιπλέον οικονομικό κόστος για εσάς!

Ένα δεύτερο ιδιαίτερα σημαντικό σημείο είναι το γεγονός ότι συνήθως η εξοχική κατοικία είναι χτισμένη σε μή αστικό ή ημιαστικό περιβάλλον, κοντά σε δάση,   σε παραθαλάσσια μέρη ή σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες και απειλείται τόσο από τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα όσο και από περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών ή γενικότερων κινδύνων.

Διαβάστε περισσότερα