Σας προβληματίζει ο αυξημένος λογαριασμός της ΔΕΗ; Γνωρίζετε σε ποια συσκευή οφείλεται;

Η σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, θα σας βοηθήσει να δείτε το λογαριασμό της ΔΕΗ να «κατεβαίνει»!

Κλιματιστικό: Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε αρχικά είναι ότι τόσο η θέρμανση, όσο και η ψύξη ενός χώρου απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του κάθε νοικοκυριού, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η κακή λειτουργία των κλιματιστικών αυξάνει την κατανάλωση του ρεύματος.

Η σωστή λοιπόν συντήρηση του κλιματιστικού σας, βελτιώνει τις συνθήκες θερμοκρασίας και μειώνει την κατανάλωση του ρεύματος.

Θυμηθείτε, επιπλέον, ότι για να διατηρείτε τον εσωτερικό σας χώρο στη θερμοκρασία που επιθυμείτε θα πρέπει να έχετε φροντίσει να μην μπαίνει αέρας απ’ έξω. Διορθώστε, λοιπόν, τυχόν βλάβες στις πόρτες και τα παράθυρα και περιορίστε τον αέρα που μπορεί να μπαίνει στο χώρο.

Ηλεκτρική κουζίνα: Μία ηλεκτρική συσκευή που η αλόγιστη χρήση της αυξάνει κατά πολύ το λογαριασμό της ΔΕΗ. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, σκεύη που καλύπτουν όλο το μάτι της κουζίνας και φροντίστε να μην ανοίγετε άσκοπα την πόρτα του φούρνου.

Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας: Αποφύγετε να ρυθμίζετε το θερμοστάτη πάνω από τους 50°C και περιορίστε όσο μπορείτε τη χρήση του σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Επίσης, Θυμηθείτε να μην τον αφήνετε αναμμένο πολύ ώρα!

Η καλύτερη λύση για να γλιτώσετε πολλά χρήματα, είναι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, αν υπάρχει η δυνατότητα.

Ψυγείο: Η συγκεκριμένη συσκευή δουλεύει 365 μέρες το χρόνο και μάλιστα το καλοκαίρι κάνει υπερωρίες! Καλό, λοιπόν, θα ήταν το ψυγείο σας να είναι τοποθετημένο μακριά από οποιαδήποτε άλλη συσκευή που εκπέμπει θερμότητα. Επιπλέον, περιορίστε το άνοιγμα της πόρτας όσο αυτό είναι δυνατό, και επιδιορθώστε τυχόν βλάβες στο λάστιχο της πόρτας.

Πλυντήριο ρούχων: Μην χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων άδειο. Επιπλέον, επιλέξτε ένα οικονομικό πρόγραμμα που αφενός θα καθαρίσει τα ρούχα σας, αφετέρου θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα περιττά έξοδα.

Τέλος, όσοι από εσάς έχετε μειωμένο – νυχτερινό ρεύμα, κάντε χρήση των ηλεκτρικών συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τις ώρες της μειωμένης χρέωσης. Για εσάς που δεν έχετε, ποτέ δεν είναι αργά για να το εγκαταστήσετε!