Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 ενώ το 2000 καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συγκεκριμένη γιορτή συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 πόλεις του Καναδά, ενώ είθισται τη μέρα αυτή οι δημοτικές αρχές να ορίζουν ειδικές κυκλοφοριακές ζώνες, όπου επιτρέπουν την κυκλοφορία των πεζών, των ποδηλάτων και των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ανάγκη για την καθιέρωση της μέρας αύτη, αποτελεί η σύγχρονη εποχή και η συνεχιζόμενη αύξηση των μηχανοκίνητων οχημάτων, με αποτέλεσμα την ατμοσφαιρική ρύπανση, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς και την επιδείνωση της ποιότητας ζωής.

Το μετρό αλλάζει τις μετακινήσεις μας…

Τη δεκαετία του `90 το αυτοκίνητο έμοιαζε η μοναδική επιλογή μετακίνησης για πολλούς κατοίκους της Αθήνας. Όλα όμως άλλαξαν από το 2000, μόλις μπήκε στη ζωή της πρωτεύουσας το μετρό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρίας “Σταθερές Συγκοινωνίες” (ΣΤΑΣΥ), πάνω από 450.000 πολίτες χρησιμοποίησαν καθημερινά το μετρό για τις μετακινήσεις τους το 2015.

Η Anytime γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», η Anytime, ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προσφέροντας την ιδανική λύση μετακίνησης και αξιοποιώντας στο έπακρο τις ηλεκτρονικές κάρτες του ΟΑΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η Anytime αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας έμπρακτα την «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», προσφέρει δωρεάν 500 ηλεκτρονικά εισιτήρια ή αλλιώς «ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET». Η συγκεκριμένη προσφορά περιλαμβάνει με κάθε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου, μία ATHENACARD με 10+1 διαδρομές έτοιμη προς χρήση. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επωφεληθεί από την προσφορά, χρειάζεται να καταχωρήσει ATHENACARD, στο πεδίο «Κωδικός προσφοράς» στη φόρμα υπολογισμού ασφαλίστρων ή να δώσει στον εκπρόσωπο της Anytime το συγκεκριμένο κωδικό πριν την έκδοση του συμβολαίου.

Η Anytime ενισχύει την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών σε θέματα που σχετίζονται άμεσα με το περιβάλλον, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των πελατών. Επιβραβεύει τους πελάτες της προσδίδοντας ιδιαίτερη αξία στις επιλογές τους, ενισχύοντας παράλληλα τη σχέση Πελάτης – Εταιρία.